troupeau, Herde, flock, kudde, rebaño

Da stiu, s-a scris foarte mult despre metroul bucurestean. Nu prea am vazut sa se scrie insa despre ce se intampla cand se iese de la metrou. Pe mine personal partea asta ma scoate din minti. Mai ales dimineata.
Urasc oamenii care urca suuuper incet pe scari (mai ales dimineata) si nu s-ar clinti un metru mai acote ca sa poata trece lumea din spate care se grabeste. Culmea, cateodata se face asa ca un fel de zid de oameni moscaiti care tin oamenii din spate pe loc. Mor pe faza asta. Eu sunt o persoana grabita din fire si mai ales dimineata am toate motivele sa grabesc pasul. Nuu frate aia stau la plimbarea de dimineata, parca ii si vad in stare sa isi aprinda o tigara si sa isi savureze cafeaua in timp ce in spatele lor e ditamai turma. In plmm du-te frate in parc fa-ti siesta, sau du-te mai pe dreapta, dar nu sta in mijlocul scarilor ca esti un obstacol pe care toata lumea il injura. In dimineata asta am luat si o cazatura de toata frumusetea pe scari pentru ca o tanti care avea o fusta d-aia de tiganca s-a hotarat sa se opreasca brusc pe scari ca sa ii spuna prietenei ei nu stiu ce cacat. Bineinteles ca i-am calcat pe fusta si m-am impiedicat de ea si tot eu sunt de vina ca nu ma uit pe unde merg. Fa, graso! In pana mea sunt constienta ca ti-e super greu sa iti urci tonele alea pe scari dar du-te pe dreapta idioato, ca unii oameni se mai si grabesc! Mai sunt aia care se imbulzesc sa intre in fata ta, eventual iti mai iei si un cot in gura ceva si dup-aia pe scari zici ca sunt in slow motion. Ce plm, acum nu te mai grabesti? Urca mai cu talent acum daca tot m-ai calcat pe picioare ca sa fii tu inainte.
Mai e categoria aia de oameni care pe scarile rulante, stau. Pur si simplu stau si asteapta sa ii duca scara sus. Nu conteaza ca sunt pe stanga scarii, pe unde teoretic ar putea urca oamenii mai grabiti, asa ca mine. Nu. Ei stau linistiti. Eu in spate, scot fum pe nari.
Oameni buni, sa ne intelegem, nu am o placere imensa sa stau in turma aia care se formeaza pe peron si de aceea ma grabesc cat pot ca sa ies mai repede la aer. Celor carora le place in mod deosebit turma, le recomand China.

Revin.

meditatiiiii :)

Am vrut sa scriu despre acest subiect de mult, dar n-am avut timp.warning! postare lunga!

Fac meditatii de la varsta de 5 ani. Maica-mea, care ma vedea vreun mare geniu in devenire a zis ca e timpul sa invat limba engleza. Mi-a luat deci meditatoare de engleza (cea mai tare femeie care exista si care logic, nu mai e in tara). In timp ce aia la gradinita invatau “alligator” eu eram la stadiul de format propozitii. Prin viata mea s-au perdindat cred ca 4 sau 5 meditatoare de engleza timp de 10 ani de zile, de 2 ori pe saptamana. In mod sigur primii ani de meditatii m-au ajutat foarte mult, insa dupa clasa a VI-a in colo, nu mai garantez.
Alt rand de meditatii au venit in clasa a III-a, cand nu puteam intelege impartirea. Maica-mea, care nu are rabdare deloc, dupa sesiuni nesfarsite de explicatii si desene, a capitulat. De fapt, ca sa fiu sincera, toti din familie s-au chinuit sa imi explice impartirea pentru ca erau oarecum jigniti ca nu se prinde nimic de mine. Deh, asa e cand ai familie de economisti, mai exact bunicu, bunica, tata, mama. Ma rog, cert e ca mi-au luat meditatoare. Meditatoarea era o invatatoare de la o clasa paralela, la care ma interesa mai mult sa analizez stilul vestimentar decat ce-mi explica ea acolo cu deimpartitul si restul. In clasa a V-a, s-a decis ca-mi trebuie alta profesoara de meditatii, mai exact profa de mate de la ora (a real bitch if you ask me). Si uite asa, in clasa a V-a si a VI-a aveam note ok la mate, destul cat sa se declare maica-mea multumita. Ca sa clarificam, eu in clasa a VI-a aveam déjà de 2 ori pe saptamana engleza (a cate 2 ore) si o data mate (a cate 2 ore). Deci 6 ore de meditatii ca popa si mai exact 3 zile pe saptamana ocupate dupa ore. In clasa a VII-a, maica-mea a zis ca e vremea sa imi schimbe profesoara de mate, deci a renuntat la serviciile biatchei. Bineinteles ca acest fapt a avut ca efect scaderea dramatica a notelor mele la matematica (abia reuseam sa trec cu 5). Maica-mea zicea ca e vina profei ca e o vaca, eu stiam ca sunt tufa si ca nu stiu nimic si d-aia iau notele alea, deci am luat un alt meditator, cu care aveam ore de 2 ori pe saptamana, a cate 3 ore! Omul ala este singurul care a reusit sa ma faca sa pricep ceva si care imi dadea ca tema capitole intregi din culegeri. Dovada a venit la capacitate, cand am luat un 8,30 de toata frumusetea. Asa deci in clasa a VII-a, aveam déjà 4 zile de munca dupa ore, adica 4 ore de engleza si 6 de mate. Clasa a VII-a si “capacitatea” au mai adus o ora de meditatii ca sa fie saptamana completa, la romana de aceasta data. Maica-mea pompa bani ca disperata, eu abia faceam fata, mai era si examenul ala care ma scotea din minti, eram foaaaarte aproape de a ceda psihic.
In clasa a IX-a i-am zis maica-mii ca eu nu mai fac nicio meditatie ca si asa sunt la uman si romana chiar imi placea. M-a lasat in pace pana intr-a X-a, cand m-a tocat la cap sa fac meditatii la germana “ Ce mai faci mai mama, doar cu engleza? Cine se mai angajeaza doar cu engleza?”. Asadar, intr-a X-a si a XI-a am facut meditatii la germana. Logic ca nu s-a prins absolut nimic de mine, doar aveam telenovelele mele zilnice (nu, nu la TV). Intr-a XII-a, mi-am luat meditatii si la romana, ca sa scap de gura maica-mii in primul rand, dar si pentru ca profa imi era nespus de draga. Sa nu cumva sa credeti ca am renuntat la germana! Nu, nu... doar am dat BAC-ul la germana oral! Daca ma intrebi acum, mai stiu fix vag.
Acum, scapand de periplul asta cu meditatiile, ( sa faci meditatii timp de 14 ani e ceva) pot spune ca ne mai puteam lua o casa cu banii aia. Nu stiu sa estimez nici la aceasta ora cat de eficiente au fost. Intr-un fel o inteleg si pe maica-mea, ca ea saraca mi-a vrut binele. Nu e nici vina profesorilor din scoala, in afara de mate la care chiar nu ma descurcam. Nu a fost nici cel mai mare chin, dar nici cea mai mare placere ever. Dar ceea ce pot spune cu mana pe inima este ca nici la ora asta nu stiu mate asa cum ar trebui )))


Revin.