Iar santier

Luni era facut totul bec si mi-am zis ca gata, de acum e doar de mentinut. WRONG!
Ei bine, ieri m-am dus cu ai lui la Ikea sa mai cumparam o comoda pt ca nu am destul spatiu de depozitare. Buuun. Mergem noi la Ikea in Dusseldorf, aleg comoda, ne invartim pe acolo sa gasim sa o luam si hai acasa.  Ajunsi acasa, cand deschidem cutia, stupoare! Era modelul bun,  insa culoarea nu era aia pe care o alesesem eu. Ok, hai inapoi la Ikea ca sa o schimbam. Ne intoarcem, schimbam comoda, luam comoda buna, hai acasa. Ajungem acasa si cred ca la 5min dupa apare si mister. Taica-su intinsese deja pe pat toate componentele comodei ca voiam sa ne apucam de ea. Nu nu nu ca o face el singur maine (adica azi) ca si asa e singur acasa (ca io ies cu prietenele prietenilor lui). Ok. Pleaca ta-su, ma apuca pandaliile ca eram IAR in santier, toata camera era un lemn. Si ne apucam impreuna sa ansamblam cacatu ala de comoda. Domnu a facut o basica la deget de la atata insurubat (cred ca in total au fost vreo 100 de suruburi) si se plangea continuu. Ansamblam noi ce ansamblam pana cand ajungem intr-un punct in care ne dam seama ca am ansamblat toate sertarele cu totul si cu totul gresit. Nu mai zic ce spume l-au apucat pe mister, de a uitat si de basica si de toata durerea. L-a sunat pe ta-su, care i-a zis ca vine in seara asta (thank God ca sunt plecata) sa vada ce e de facut. Si uite asa, dormitorul arata in continuare ca un santier si am ajuns impreuna la concluzia ca nu mai trebuie sa ansamblam vreodata impreuna mobila :)) we suck at it! Biiigggg time!

Revin.

ne mutaram

In weekendu asta ne-am mutat la sora lu nea' al meu.
Sa va povestesc?
Pai vineri seara/ noaptea am fost la ziua unui prieten de-al lui si am baut ceva cantitati de bere. Dupa aia, pe la 1 am mers in oras unde am baut alte cantitati de bere si alte alcoale. Pe la 3 ne gandim noi ca "ba, maine ne mutam hai dracu acasa"dar pe drum ne dam seama ca ne e prea foame asa ca ne oprim la o shaormerie unde saormarul ne-a urat sa avem o cina minunata. Dupa acea shaorma dumnezeiasca, ne urnim cururile acasa pe bicicleta lu ta-su.
Ne trezim sambata pe la 12:00 morti amandoi, dar deh, apuca-te de mutare. Si da-i si dezmembreaza dulapu, strange toate boarfele, toate cacaturile, poarta o discutie de 15 min cu nenea care voia sa il ia pe Winnie the Pooh pe care il are de la 3 ani (nu glumesc- am stabilit ca nu il luam, dar cumva a rasarit in dormitor) toate astea pe fundalul unei oboseli si mahmureli crancene. A mai si futat ta-su dulapul de nu se mai imbina ca lumea cand am ajuns la sor-sa. Deci sambata am fost ca pe santier, hainele nu le puteam pune in dulap pt ca se dezintegra, toate rahaturile lui si ale mele erau in mijlocul camerei. La ora 20:00 am capitulat, eram absolut transfigurata de oboseala, picioarele ma dureau de muream pt ca da, stam la etajul 2 ( sa mai zic ca baia e la parter, departe departe).
Duminica ia- o de la capat, a rezolvat ta-su problema cu dulapul deci m-am putut apuca de aranjat. Vis, ce sa zic, ce-mi place mie cel mai mult sa fac intr-o duminica. Totusi nu mai arata ca dupa bombardament :)
Azi mai am de sortat maruntisurile si am ZERO chef dar nu mai suport dezordinea si o sa ma apuc.
A si vineri cred ca incep cursurile cu o tanti pe care o cheama Tiny si credeti-ma ca nu e tiny deloc :)


Revin



Incercari

Ba deci limba asta e really fucked up! Cea mai weird combinatie de englezo/germana cu o pronuntie absolut imposibila. In ultima vreme ma uit numai la emisiuni in olandeza, incercand sa bunghesc cate ceva poate da Domnu´sa inteleg si eu 2 cuvinte intr-o fraza. De cateva zile incerc sa citesc nume de strazi, semne de circulatie, reviste si alte asemenea. Scrierea ca scrierea, dar pronuntia nene este dureroasa.
Sincer nu contenesc sa ma minunez cand mergem pe la chinezesc si ospatarul care este chinez de la mama lui vorbeste olandeza. Bine, pana si eu aud accentul ala incofundabil dar stie frate olandeza. 
Momentan sunt la stadiul in care zic cuvinte random prin casa ca sa imi exersez pronuntia, dar le zic numai pe alea usoare pe care stiu sa le pronunt acceptabil. Sincer o sa fie o foarte mare provocare sa invat aceasta limba pe care nici macar al meu nu o stie foarte bine desi e nascut-crescut aici, deci nu are nicio scuza! 
A, by the way, maine am intalnire cu una care cica o sa ma consilieze ca sa gasim cea mai usoara metoda sa invat limba. Asta am aflat cu greu, de la al meu, care atunci cand are de spus o poveste in engleza sa te tii bine ca te duce de la Bucuresti la Vaslui la Brasov ca dupa aia sa afli ca de fapt ideea era despre Iasi.

Ceva de genu `alo, uite am sunat la scoala si au zis ca costa X pentru un an dar ai 5 ore pe saptamana si dupa un an ajungi la nivel A2 (adica o sa ma pot prezenta si o sa stiu cuvinte gen caca, pisica, branza, bou, bec) dar stai ca am un coleg la munca care are un prieten si ma-sa e profesoara de olandeza si am sunat-o si a zis ca e mai bine sa faci la Fontys (aici ajung sa zic caca, pisica, branza, bou, bec in 5 saptamani dar costa mai mult) a fost foarte draguta. Eu- pai si cand incep cursurile la scoala? El: aaaa n-am intrebat ca am zis ca tre sa discut cu tine. Eu: Asa si eu ce trebuie sa zic? El: aaa nimic, maine ne vedem cu mama lu ala sa ne sfatuiasca cum sa facem ca a zis ca poate sa te mediteze si ea. ` Mind fuck :)))))

Anyway maine ma vad cu femeia - sa vad ce zice, poate are o propunere rezonabila si inteligenta.

Pana atunci, ma pregatesc psihologic ca intr-o ora apare domnul si o sa se apuce sa povesteasca din nou aceeasi chestie ceea ce pe mine ma va baga si mai mult in ceata pt ca o sa devina frustrat ca nu inteleg si o sa inceapa sa vorbeasca din ce in ce mai grabit ca sa explice-ce naiba nu intelegi?.Partea cea mai amuzanta e ca are o fata foarte funny cand devine nerabdator si pe mine ma umfla rasu 

Chiar acum ma uit la una care gateste vinete la tigaie, vad ca e mare lucru ca numai despre asta vorbeste de 5 minute- un alt aspect  vietii care ma depaseste- gatitul (dar asta e alta poveste)

Revin

Later edit: Pentru momentele alea in care mai tarziu o sa ma intreb " Doamne, de ce olandeza? "(sunt sigura ca vor fi in momentul in care voi incepe sa actually study it) - sa imi amintesc ca se putea si mai rau si anume sa ma indragostesc de un japonez ceea ce nu ar fi de dorit (- u know what they say about asian people- yes, they are really smart ) pt ca nu vreau ca pe fii-miu sa il cheme Jpeg. Am zis. 

Altceva

Vreau sa abordez un subiect care m-a socat in cele cateva zile petrecute in UK.
Deci: al meu m-a avertizat cu cateva zile inainte sa plecam si ma tot intrebam ce naiba sa port de Anul Nou, ca englezoaicele sunt sluts si ca n-are rost sa ma imbrac prea fancy ca oricum nu o sa fac parte din peisaj. Am incercat sa vad ce intelege el prin "sluts" dar mi-a raspuns cu "ai sa vezi singura". Bun, acestea fiind spuse, hop in avion, hop in tren, directia Birmingham. Si vine si noaptea magnifica.
Am iesit in club pe la un 1:00. Am zis sa mergem pana la Subway inainte, ca sa bag un sandwich ca muream de foame, semn ca shoturile din stomacul meu isi faceau treaba bine. Deci ce mi-a fost dat sa vad acolo nu pot descrie in suficiente cuvinte. Ca sa explic: la coada erau cred ca vreo 4-5 oameni: primul exponat, sincer cred ca batea suta de kile lejer, avea pe ea un tutu roz de balerina (JUR!) si era desculta, in mana stanga avea cele mai roz si sclipicoase tocuri de 15 (pe putin). Nu pot sa exprim cum i se revarsau tatele peste rochia aia si ce machiaj  super grotesc avea. Ca sa completeze tinuta, avea parul blond mega mega ars si o tiara pe crestet. In spatele ei, astepta un fel de Morticia obeza in mizerie, cu nelipsitele tate pe afara, rochie neagra cu trena cu paiete visinii. Cred ca daca ridica 1cm piciorul ii puteam admira linistiti lenjeria, asta in cazul fericit in care purta asa ceva. Femeia tipa la saracu nene de la Starbucks ca ea vrea nush ce sandwich si cand ala o intreba cu ce paine ea ii raspundea ca vrea un sandwich! In orice caz, Morticia in mizerie era insotita de prietenul ei, cel mai slinos cocalar pe care l-am vazut vreodata. Cred ca era copilul lui Adi Minune, Jean de la Craiova , Guta si Varciu facut intr-un gangbang de toata frumusetea intr-o toaleta publica de prin Birmingham. Restul exponatelor de la coada erau in acelasi stil trash-glam si nu cred ca avea vreuna sub 70 de kile. Al meu zambea multumit cu mutra de "i told you so". Intr-adevar, trebuie sa vezi ca sa crezi.
Nu, acel Subway nu era o exceptie, dupa cum mi s-a dovedit, in club erau femei imbracate in acelasi stil indescriptibil, pe strada erau fete bete desculte cu machiaju la buric, care cred ca abia asteptau sa le cumpere cineva o bere ca nu cred ca ar fi zis nu la o propunere.
Am intrebat daca asta e pt ca e rev si mi s-a spus ca asa e mereu, nu conteaza ca sunt 2 grade afara sau 100. De altfel, as fi putut sa ma gandesc, doar in aeroport o vazusem pe una in sandale de 15 si rochie scurta la 9 dimineata...dar m-am gandit ca e Londra si ca e turista.

Acum, intrebarea mea este "DE CEEEE"? De ce ti-ai face asa ceva? De ce ti-ai arata fiecare bucatica de sunca pe care o ai? De ce ai arata ca intr-un videoclip Spice Girls in varianta obeza? De ce ai purta atata sclipici? De ce ti-ai bate joc de tine in ultimul hal?
Intr-adevar, eram total iesita din peisaj, pe langa alea aratam ca o calugarita si pe cuvant ca m-am imbracat doar decent.

Anyway, m-a marcat experienta din punctu asta de vedere.. sincer nu ma asteptam la un asa peisaj..ma simteam ca la zoo, as fi stat acolo si m-as fi minunat ore intregi.

In continuare raman cu intrebarea "de ce?" dar sigur nu voi gasi vreodata un raspuns cat de cat logic.

Revin.





Azi

Premiera zilei de azi: am fost prima data singura cu bicicleta pana la supermarket :)
Mai nou, se pare ca statul asta acasa imi prieste (cel putin momentan, sunt sigura ca in o saptamana o sa-mi iau campii de plictiseala). M-am trezit azi la 8:30, am zis sa fiu solidara cu al meu. M-am chinuit juma de ora sa fac sa mearga TV-ul, dupa ce-am injurat de toti zeii posibili si imposibili a functionat ca prin minune. Am coborat, mi-am facut o cafea si un toast si am urcat sa tronez in fata TV-ului. M-am uitat 15 min la un post olandez si, dupa ce am decretat ca inteleg doar 10%, am schimbat pe Comedy Central si m-am uitat la Seinfeld si The Nanny. Dupa aia, pe la un 11:00, am vorbit cu maica-mea un pic pe Skype. Am coborat in living pe la un 12:00 si m-am apucat sa citesc bloguri. Pe la un 14:00 m-am dus sus la solar pt ca pe langa ai lui arat ca o fantoma. Oamenii au venit din vacanta din Rep Dominicana unde au stat nici mai mult nici mai putin de 16 zile. M-am uitat la o poza de la petrecerea surpriza unde sunt efectiv transparenta fata de restul lumii asa ca am decis ca tre sa prind un pic de culoare. Cum soare n-o sa am prea curand, fake tan ramane singura solutie. Revenind la minunata mea zi de azi (care nici nu s-a terminat), pe la un 15:00 am plecat la supermarket cu bicicleta. Asta nu inainte de a-i trimite un mail oficial in care il anuntam ca PLEC LA SUPERMARKET si ca sper sa supravietuiesc. De ajuns, am ajuns, insa cand sa imi "parchez"minunatia de bicla, nu voia sa-mi dea cheia inapoi (bicla desteapta, nu asa). Am stat, m-am sucit, am tras de cheia aia de era sa o rup, nu voia pur si simplu sa iasa. Deja ma gandeam ca cine trece poate crede naiba ca vreau sa-mi fur propria bicicleta ca prea mesteream la ea. Bineinteles, m-am dus la maica-sa la munca (zona in care bicicletele NU sunt permise) si m-a luminat femeia. Avea un clenci de care trebuia sa dau in jos ca sa pot sa imi incui minunata bicicleta. Bicla asta e prea desteapta pt mine, ma simt putin depasita :)))))
Anyway, am avut de cumparat chestii din vreo 3 magazine si trebuia sa platesc cu cardu. Abia in al 3lea magazin m-am prins ca trebuie sa-mi bag singura cardu in POS, ca nu e ca in Ro sa le dai lor cardu :)))) Nu stiam de ce se uitau vanzatoarele alea la mine ca la un freak cand eu le intindeam cardul zambitoare. Data viitoare stiu :D
In 20 de min vine al meu de la munci si nush ce facem diseara. Sunt atat de relaxata ca nici nu-mi pasa ce facem diseara, ca maine ma viziteaza Tzutzy si duminica mergem in Amsterdam de dimineata deci putina odihna nu-mi strica. Dupa cate am facut astazi... :)))))

Revin.

Happy 2013!

Dap, a venit si momentul in care scriu din noul meu oras de domiciliu :) Acum am inceput sa ma mai linistesc, am avut un sfarsit de an super plin si agitat insa toate au iesit ok pana la urma si sper sa iasa totul in continuare ok.
WARNING: LONG POST!

Am reusit pe ultima suta sa imi termin toti dintii, evaluarea finala: 8 plombe, un nerv scos, o coroana pusa. Cam dramatic pt varsta mea, acu' imi pare rau ca n-am fost mai din timp dar cine se pune cu nebuna incapatanata daca i-a intrat ceva in cap? Anyway, better later then never, de acum ma duc la controale cel putin anuale, m-am invatat minte :D

Am petrecut un Craciun foarte linistit cu ai mei si al meu, ceea ce mie una mi-a prins super bine. Dupa aia, pe 27 am venit incoa. Bineinteles, nimic lipsit de evenimente..zborul a avut intarziere 4ore deci am petrecut 5 ore 30 absolut minunate pe Otopeni, dupa aia 2 ore juma in avion, dupa aia inca o ora pana acasa. All in all, calatoria mea nici nu incepuse bine, ca eu eram deja absolut terminata-daramata. Am deschis amandoi cate un Hertog Jan si am inceput sa radem ca prostii de oboseala.

A doua zi la 9 eram deja cu ochii lipiti pe tavan, am facut un skype mic cu maica-mea si mi-am baut cafeaua. Pe la 13:00, al meu s-a dus la munca, ceea ce mai tarziu s-a dovedit a fi o minciuna sfruntata. M-am plimbat cu taica-su prin oras si am incercat sa retin cat de mult din ce imi explica omul despre ce unde e. Dupa aia, pe seara, ne-am dus la sor`sa ca sa vad cum a amenajat mister dormitorul si livingul unde o sa locuim. Ce sa vezi, cand deschid usa, surprise party! Casa plina de oameni, (cred ca erau 40) am ramas masca. Singurul lucru pe care il aveam in cap era What The Fuck! Al meu de fapt nu fusese la munca, ci la sor`sa ca sa decoreze casa si sa puna totul la punct. Ce sa zic, i-a iesit bine, chiar nu ma asteptam. Dupa ce ies putin din soc, vine un altul (magnific regizat). Ma ia de mana, ma duce langa brad, tine un speech sa le multumeasca oamenilor ca au venit, blablabla- si imi inmaneaza un plic. Iau plicu`, il deschid, toate semnaturile oamenilor si un plic mai mic. Deschid plicu`mic, scria "Diva Nr XXX, look outside". Moment in care nu inteleg nimic. Ma intoarce el ca pe un titirez ca eram cu spatele la geam si bammm un bec imi lumineaza noua bicicleta (care este mega mega misto). Once again, soc total :)) Anyway, ideea e ca acu am si bicicleta, care intamplator este mega mega misto (did i mention that?), deci nicio scuza sa merg cu masina daca nu e necesar sau daca vremea nu e cacacioasa. (sper sa scap de burtoacaaaaaaa)

A doua zi am condus putin ca sa ma mai obisnuiesc. Mi-a fost putin mai greu decat ma asteptam, mai ales cu rondurile si pistele pt biciclete. Literally trebuie sa belesti ochii de 100 de ori pt ca sunt foarte multi oameni pe biciclete. Dupa aia, toata lumea merge super regulamentar, ceea ce pt mine e mega weird... ma simt ca la scoala, nu sunt obisnuita sa pastrez distanta fata de masina din fata, lumea chiar sa respecte limita de viteza si alte detalii de genu asta. Traficul este inexistent, comparand cu Bucurestiul si sunt foarte multe intersectii cu prioritate de dreapta, ceea ce pe mine ma deruteaza total pt ca tre sa dau prioritate si bicicletelor :))

Apoi, pe 30 hop in avion din nou, destinatia Londra. Dupa o ora aterizam, mai stam 3 ore in aeroport (timp in care profit si ma infig in primul Clarks si achizitionez niste cizme), dupa care ne urcam in trenul de Birmingham, alte 3 ore in tren, inca o ora cu masina si finally suntem in Sedgley. Revu a fost super tare, am aprins artificii si pt ora Romaniei, si pt ora Olandei si pt ora UK. Deci am facut 3 revuri intr-unul :D

Ieri ne-am intors, rupti in freza as usual dar am dormit dupa aia toata ziua. Azi am fost sa ma inregistrez la primarie si totul a mers ca uns. :) Mai trebuie sa ne interesam ca lumea cand ma inscriu la cursurile de limba, pe care abia astept sa le incep ca sa inteleg si eu ce zic aia la TV ca oricum in jurul meu se vb dialect si nu inteleg o boaba.

Gata, am avertizat ca e postare kilometrica

Revin.