iar uitam

Ba, iar uitam sa va zic faza cu apt. Deci:
Inainte sa inchiriem, imi trimite al meu poze, ma intreaba daca-mi place apartamentu, raspund afirmativ. Zice da bine atunci hai ca fixez o intalnire cu gayu. N-am sesizat ultimu cuvant si zic ok. La intalnire, apare omu, nenea serios la 50+ de ani, ne prezentam si hai sa facem turul de onoare. Cand ajungem la baia de sus, vad dusu, vad chiuveta, vad UN PISOAR si atat. Zic: da io unde fac pipi noaptea? In baia de jos, imi raspunde nenea (pe care il voi numi de acum gremlinu) candid. Discriminare! Ba nene si in timp ce ne plimbam, gremlinu asta facea numai glume sexuale. Si nu din alea funny, ci din alea super scarboase la modu omu imi insinua cum ma joc eu cu `trenuletul` alui meu. Dap, asa a zis, trenuletul. Bineinteles, l-am ignorat amandoi si am incercat sa ne concentram pe ceea ce ne interesa. Totusi, mi s-a parut un pic asa, la modu `Buna sunt X`. `Buna eu sunt Y si fac sex de 4 ori pe saptamana`. Gen wtf, omu nu ne vazuse in viata lui. Trecem mai departe Terminam noi discutia cu pretu, accept ca nu am baie sus, acu pentru un etaj sa renunt la centru? Zice al meu, ok hai sa semnam si un contract si gata. Da, ok, hai ca il sun pe `husband` si vedem cand ne intalnim.  Moment in care mie mi se bulbuca ochii ca la broaste. N-am domne nimic cu gay people daaar nu cunoscusem pana atunci un gay de 50+ de ani si imaginatia mea se oripila, pentru ca nu, nu este deloc atragator. Inainte sa arunce aia cu husbandu deja imi imaginam ce nevasta urata are, ca una ok n-ar fi stat cu el mai ales la ce ii iesea pe gura. Bineinteles ca al meu stia si nu glumise cand zisese gay.
Anyway, fixam a 2 a intalnire ca sa semnam contractu. Intalnire la care vine husbandu, in pantaloni de piele mega mulati pe buci, bocanci de piele, bratari de piele, ce mai, numai caciula de piele n-avea. La aspect ce sa zic, om la 50+ de ani, dar se tine bine, oricum arata de 100 de ori mai bine decat gremlinu de barbacsu. Din cate ne-am dat seama, gremlinu e clar nevasta, husbandu pare foarte indemanatic asa si mai serios.Zic pare, pentru ca sunt sigura ca nici el nu are toate rotitele in regula daca sta cu gremlinu ala cu fata de cartof  obsedat sexual si scarbos. Gremlinu libidinos il mai si atingea pe cur pe husband asa cateodata, timid. BLEAH and WTF. Repet, nu ca am ceva cu gay ppl, dar gremlinu e chiar urat si batran.
Anyway si eu si al meu am cazut de acord sa nu ne imaginam cum fac astia doi sex decat daca nu mai vrem sa mancam o saptamana. Totusi, suntem amandoi convinsi ca amandoi sunt pervs si dirty. Clar ceva pervers e in casa aia, ca doar nu degeaba am o oglinda in dormitor cat toate zilele. Baia aia inca simt ca ma discrimineaza cu minunatul pisoar. Bucataria este si ea prea inalta pentru midgetu de mine..bineinteles ce asteptari pot sa am, daca acolo au stat 2 oameni de 1m85. Totusi nu stiu cum reusim dar toate glumele pe care le facem de cand ne -am mutat au legatura cu proprietarii.
Gremlinu vrea sa ne viziteze din cand in cand, sa vada ca nu dam o bomba in casa lor. Io voiam sa vina husbandu ca ala are mai multe tigle pe casa, da ce sa vezi, husbandu munceste mai mult decat nevasta asa ca tre sa ne multumim cu prezenta gremlinului si cu cele 20 de glume sexuale de cacat pe care la un moment dat o sa i le tai.
Fun oricum :D

Revin.

prima noapte in apt

Aleluia, ne-am mutat aseara!
Acum, dupa nenumaratele aplauze, sa va zic cum a fost prima seara-noapte stata in moua locuinta:
In primul rand, am constatat ca vecinii au copil. Nu stiu unde stau, cert e ca gura lu' ala micu' se propaga prin pereti ceva ce n-ai vazut. Ceea ce mi se pare si mai fucked up e ca ala urla in olandeza (duuhhh), deci pe langa faptul ca nu pricep ce zice, (foarte probabil sa tipe chestii usual, de genu 'caca, mama, tata, apa, papa') ma zgarie pe creier ca dupa ce zice ceva baga un icnet d-ala de il poate face gelos pe baiatu' super-extra-virgin cu cosuri de la Romanii au talent, Narcis ala.
In al doilea rand, m-am cacat pe mine de frig. Pentru ca l-am lasat pe nenea sa seteze temperatura. In seara asta nu va mai fi asa.
In al treilea rand, am cazut de acord ca nu ne place dushu. Nenea e mai pretentios decat mine, el vrea presiunea asa puternica, sa ii faca gaura in cap. Cand faceam dush la ai lui, eu faceam dush pe mediu pentru ca daca dadeam presiunea la maxim simteam ca o sa dispar in 10,9,8,7... Recunosc, presiunea apei din apartament nu este un punct forte. Nu este ca un pipi lenes, e asa ...ca un pipi cu jet.
In al patrulea rand, am un trilion de chestii de sortat (again) si de pus la locul lor. Cert e ca nu imi arde nici sa ma bati, diseara am de facut teme la olandeza (prima oara cand ma bucur ca am teme), deci aceasta sarcina ii revine partial lui.

Diseara facem inaugurarea cutitelor, domnu' isi va intra in rol si va gati. Pentru aceasta seara minunata in care va folosi pentru prima oara pretioasele cutite, ma fute la creieri de ieri si ma intreaba ce vreau sa mananc, ca el vrea sa faca ceva special. Practic, e ca si cum as locui in continuare cu mama, ca numai ea are aceasta abilitate extrema de a pune aceeasi intrebare de zeci de ori pana ii spuneam ce voia ea sa auda, ca daca ii ziceam fasole, zicea ca n-are fasole, daca ziceam spaghete, zicea ca n-are paste. Practic, eu trebuia sa ghicesc ce are ea chef sa gateasca. Asa si cu nea domnu meu. Ii zic 'arunca o spagheata si o carne in oala si gata'. Nunununu, cum asa? Pai dezvirginarea cutitelor nu se face asa cu una cu doua, trebuie ceva de o finete rara. Plm, you sort it out, ca io doar vreau sa bag la matz, daca ma intelegeti. Probabil se va duce in supermarket si imi va trimite un triliard de poze ' Vrei vita?' 'Porc?' 'Io nu vreau pui, tu vrei?'. Pariu ca daca zic porc o sa zica ceva de genu 'Daaaa da ia uite ce bine arata carnea de vita' ca a mai facut asa cand am inaugurat nu stiu ce. Ceva special la el e un T Bone Steak nesimitit cu o leguma ceva, un cartof, o pastaie. Nu ma plang.

Revin.

cum fac io economie.

Cum face Lala economie?, v-ati intreba.
Simplu. Magazinele sunt deschise pana la 6 seara in cursul saptamanii(in afara de joi, cand sunt deschise pana la 9) si supermarketurile pana la 8. Cum eu ajung acasa in general la 6jumate, cum pot sa arunc cu banii, daca nu am unde? Ca doar nu m-oi duce la supermarket zilnic.

Revin.

there's more.

Stati ca uitam ceva de ieri :)))
Dupa tutorialul live pe whatsapp 'cum se foloseste masina de spalat' (prietenii stiu de ce), domnu' trebuia sa inceapa sa mute din lucruri in apartament. Si ma intreaba ce vreau sa port maine (adica azi) ca sa le opreasca acolo. Ii zic, imi trimite poza cu ce pusese deoparte, confirm.
Azi dimineata, ma imbrac, ma machiez, toate ok. Cand ajung sa ma incalt, constat cu stupoare ca el a crezut ca ma imbrac doar, ce-mi mai trebuie sa ma si incalt? Asadar, dusese toata incaltamintea la apartament. :)))
Rezultatul? Azi sunt la sacou si camasa, blugi skinny si cizmele pe care le-am purtat ieri (nu au nicio treaba cu ce am aruncat azi pe mine, pt ca ieri venisem la munca in stil homeless, ca sa evidentiez faptul ca nu am chef de nimeni si de nimic). Bine ca nu am venit in papuci. A, stai ca si pe aia i-a dus la apartament. :)))

Revin.

aventuri

Ieri (aproape) am terminat seria aventurilor la Ikea. Doamne ajuta! Nu insa fara cateva aventuri de final asa, sa nu ne culcam pe o ureche.
La ora 19:00 am plecat spre Ikea Eindhoven cu un scop clar: intram, comandam canapeaua, luam scaunele, inca un dulap si plecam. La ora 9 inchideau. Bun. Introduce domnu' adresa in Tomtom si la revedere cu noi. Ajunsi in zona Eindhoven, constat ca al nostru GPS era putin derutat, imi arata ca suntem undeva in camp, cand noi eram clar pe autostrada. La un moment dat, imi arata sa merg inainte, da' unde sa ma duc inainte, ca puteam sa ma duc doar stanga-dreapta sau dreapta extrem. Imi afisa asa un drum continuu nimic stanga dreapta, cand eu eram pe un drum cu 6-7 benzi, nu stiu cate iesiri, pasarele, 1000 de indicatoare. Intelegeti voi, nu chiar ceea ce era afisat. Ce fac acu? Domnu' era in ceata si el, deci dreapta. :)) Wrong choice. Tomtom era din nou in camp. Ideea e ca ne-am pierdut pe autostrada aia de 3 ori cel putin, facand alegerile gresite. Pana acum nu intelegeam cum vine asta sa te pierzi pe autostrada, acum am inteles. It's a whole new level, I'm telling you. La un moment dat, vedem IKEA. AAAAleluiaaaa. Bun bun, da cum ajungem acolo? Bineinteles, ne-am mai invartit 100 de ani pana am gasit iesirea corecta, pt ca pe Tomtom nu ne mai puteam baza ca si asa ne arata ca suntem in neant. La 20:10 ajungem la IKEA, flamanzi, frustrati si super grabiti. Intram, fugim la canapele, comandam, hai la scaune. Ajunsi acolo, ce sa vezi, mai aveau 5 scaune din alea de care voiam eu, dar noua ne trebuiau 6. Propun eu sa platim unul in avans si sa le aduca odata cu canapeaua. Si asa fac un drum pana la noi, ce sa ma mai frec eu iar pe drumu asta super complicat pana la IKEA. Nu domne ca nu putem plati ceva ce nu au, dar ca aduc maine 12 scaune. SA MORI TU. Cred ca am vorbit cu cel putin 5 angajati de pe acolo pentru scaunul ala amarat. Se facuse deja ora 9, adica ora inchiderii si noi inca ne tocmeam cu ei. Pana la urma, vine un nene mai rasarit asa si ce sa vezi, aveau alea 12 scaune deja, dar sunt pe cel mai inalt raft si au regula tampita ca in timpul programului cu publicul nu dau nimic jos. Numai dupa ora inchiderii se apuca sa reactualizeze stocurile and shit si sa dea jos ce e de dat jos. Bine, bine, da io trebuie acum sa revin maine doar pt ca voi nu dati jos UN scaun? Pana la urma, am gasit o solutie si o sa primesc cele 6 scaune odata cu canapeaua, vineri. Deja se facuse 9 jumate si noi tot in IKEA eram. Pe la 10 fara ceva, iesim in sfarsit fericiti, impreuna cu dulapul ce tocmai il platiseram. Numai ca, respectivul dulap era intr-o singura cutie (de obicei am vazut eu ca sunt 2 cutii) si era cam greu sa il ridice mister singur. Asa ca pe cine si-a gasit? Moi. Il ajut sa il puna in masina si in prostia mea, zic ca nu cred ca e asa greu sa il urcam impreuna in apartament (3 ETAJE pe SCARI, da?). Si plecam spre apartament, sa urcam cacatu ala de dulap. Bineinteles ca ne-am pierdut din nou de vreo 2 ori, dar pana la urma am gasit ruta corecta si am ajuns la apt.
Ajunsi la apt, scoatem noi dulapul din masina, nu fac 3 pasi cu el ca deja simteam ca imi cad mainile. Pur si simplu era super greu, imi aluneca din maini, nu stiam cum sa il mai tin sa il simt mai usor. Domnu se caca pe el de ras, am inceput si eu sa rad isteric ca o apucata la 11 noaptea. Radeam amandoi ca niste retarzi, cu dulapu ala in maini, nemiscati. Era de poza, daca trecea cineva pe acolo probabil ar fi avut impresia ca suntem fumati, cacati pe noi. Problema e ca atunci cand rad, mi se inmoaie mainile, deci am scapat si rahatu ala pe jos de nenumarate ori. Cert e ca intr-un final, l-a urcat el singur sus ca pe mine nu se putea baza. Desi sunt sigura ca dupa ce a ajuns sus cu el si-a numarat bilutele de 'n' ori (1-2,1-2,1-2) si a verificat ca inca sunt la locu lor, macar a fost destul de curajos sa se aventureze cu matahala pe scari.

Revin.

ca uitasem

sa va zic ce ma mai 'nerveaza la astia din Vest.
Hai ca asta cu vremea de cacat, (btw,situatia nu s-a schimbat fata de ceea ce descriam intr-un post de acu vreo sapt sau 2) stiu ca nu e vina lor, saracii. DAR: ma nene, le place sa stea in frig. Friggg nene de-mi ingheata oasele (sau asa zic eu. pt ei, 18 grade sunt super ok). Si acasa si la munca.
1. Acasa: momentan stam cu sor-sa, care sta intr-o vila de 2 etaje. Frumos n-am ce zice, dar e imensa si pe holuri e frig tare. Unde stam noi, am decretat sus si tare ca nu stau in mai putin de 20 de grade pt ca n-am chef sa stau cu mucii pe piept mereu. Domnu' mister e si el obisnuit sa stea in frig (el zice ca e bine, nu frig) si abia abia a acceptat sa doarma intr-o camera mai calda de 18 grade. Nu stiu ce le-o face placere nene sa stea asa in frig. De fapt de stat nu stau in frig, pt ca jos in living este o temperatura chiar placuta. Doar dorm in frig. Pai pana mea, dimineata sa ies din pilota super pufi calduroasa direct in frig, parca nu prea imi arde. Cica e mai sanatos asa. E, lasa sa fiu io nesanatoasa. Zau ca nu-i inteleg.
2. La munca: aici, nemti. Tot frig in intreprindere. E un frig din ala intentionat. Bine ca am biroul meu separat, iar tipa cu care lucrez este turcoaica la origine. Fata de temperatura din cladire, la noi e Bora Bora. Tot la munca, e un olandez casatorit cu o romanca. El mi-a confirmat ca au avut si ei aceleasi probleme cu temperatura camerei si tot asa, ca au gasit un punct comun.
Eu una inteleg ca e scumpa caldura, dar sa fim seriosi..hai nu zic 23 -24. Dar un 20 de grade mie una mi se pare decent si deloc exagerat. Si asa mi-a fost greu sa ma obisnuiesc sa stau in maneca lunga in casa, pt ca in Ro stateam in tricou.
Ce nu intelege nea al meu e ca in Ro e foarte frig o perioada scurta de timp. In rest, temperaturile sunt acceptabile, iar vara nu mai zic de canicula. E logic sa fiu obisnuita sa stau in caldura.
Asa cum, pe de alta parte, cel mai cald aici e vara, cand rar sunt 30 de grade (poate exagerez, hai 25). Deci pentru el 'racoarea' e cum e pt mine caldura.
Anyway, ma bucur ca am gasit o solutie pt treaba asta si la munca si acasa, nu de alta dar deja ma gandeam sa imi iau un mic resou portabil ceva :))))))

Revin.

pffff

Azi a fost deja a doua oara cand am zis ca imi face plici creieru de nervi.
Daca in Bucuresti intr-adevar uram si injuram femeile care nu au habar sa conduca, aici injur mosii si babele. Da frate, la 8 dimineata, cand oamenii pleaca la munca, mosii si babele conduc pe autostrada. Unde s-or duce, ei stiu.
Vinerea trecuta am injurat juma de oras o baba care rula cu 35-40 km/h pe o portiune de drum unde clar limita era 50. Nici nu o puteam depasi, pentru ca era linie continua si chiar nu imi permit sa incalc legea pt o chioara. Deci cum spuneam, rula cu maaaxim 40 si mai era si prima. Eu fix in spatele ei, in urma mea, cacalau de masini. Am mers asa vreo 2 min, dupa care am inceput sa ma enervez. M-am dus mai aproape de ea, nimic. M-am abtinut vreo 2 km sa ii bag flashuri, dar cum si asa conduc o masina cu numar de Germania (and they are not fans of German people) am zis ca imi asum sa fiu pizduita (si asa, ei mereu zic ca 'It's always the Germans'). Prima oara, i-am dat asa un flash timid. Nimic. Dupa aia, am inceput ca meltenii aia de i-am facut discoteca in masina. Nimic. Deja in a 2-a imi murea motoru, atat de incet mergea, iar in fata ei NU ERA NIMENI. La un  moment dat, am scapat. Cand am depasit-o, arata FIX ASA, I shit you not. Femeia era in treaba ei, nu cred ca a observat nimic din ce se petrecea in spatele ei.
Azi, vin io frumos spre munca. Buun si ajung si eu pe portiunea de autostrada fara limita de viteza. Talpa nene, cat ma tin bracinarii. Si ajung eu la un 165 asa si vad in fata mea o cacarica de masinica care mergea pe banda de viteza linistita. Franaaaa! Cred ca mergea asa cu un 100 (100 pe no speed limit si pe banda de depasire. Ca sa fim clari). Ma duc in curu lui. Omu' nu depasea pe nimeni pe banda de depasire. M-am apropiat asa, cat sa se prinda ca vreau sa merg mai repede de 100. In general,  se simt si se dau la o parte. Nu. Nenicutu nostru acolo statea pironit. Am facut asa o depasire pe dreapta (ceva foarte ilegal) dar inainte, m-am oprit in dreptul lui sa ii urez o zi minunata pe limba mea. Stupoare! Cu cine sa ma injur daca omu era cu ochii pironiti in parbriz. Asa.
Ce sa mai zic, l-am depasit si mi-am vazut de drum.
De babe si mosi sa te feresti, in rest totul e ok :))))

Revin.

idei?

Ca-mi veni ideea asta de la Cris, care a trimis un link foarte misto
http://www.upworthy.com/101-books-to-read-this-summer-instead-of-50-shades-of-grey?g=3&c=ufb1/

Nu stiu ce sa mai citesc. Ce ati mai citit foarte misto si ati recomanda?

Tx.

mdaaaaaaa

Deci. Am racit. Rau de tot, nu asa, tzacapaca. Nu nu, tot tacamu: febra, muci, gat. Ei dar asta nu e nimic. Toata familia e racita: sorsa, cumnata-su, ma-sa, ta-su, inclusiv EL.
Zei atotputernici, dati-mi rabdare. Pai sa va zic.
In familie s-a racit in ordinea urmatoare: ta-su, ma-sa, sor-sa, cumnata-su, eu, EL. Deci el a racit ultimu. Pe el l-a luat flama duminica asa, pe mine ma luase in primire de vineri. De duminica ma fute la icre ca de la mine a luat. Degeaba i-am facut teoria cu perioada de incubatie, ca e posibil sa fi luat de la mine sau oricare alt membru al familiei. Nu. De la mine. De 2 zile insa, a facut si febra. Acum e momentul sa avem un moment de respiro, sa invocam din nou zei si rabdare. Daca aveam plod, mai ziceam. Ca e mic, ca aia ca aia, ca na, sunt ma-sa. Dar nu am. De 2 nopti se miorlaie. Ca ii e cald, ca ii e frig, ca vrea ceai, ca vrea nush ce. Asta nu ar fi fost o problema daca as fi fost ok. Dar si eu am febra si toate alea. Si atunci ce face? Isi trage mucii toata noaptea. Refuza sa isi sufle nasu si toata noaptea horcaie (ca respira pe gura) si isi trage mucii. Imi vine sa ii bag nasu ala in cur sa nu mai scoata sunete cu el. In plus, mai scoate si niste ragete din alea tanguitoare cand se intoarce de pe o parte pe alta, ca nu cumva sa uit ca lui ii e rau.
Acum 2 nopti intr-adevar, pun mana pe el, era mega fleasca si ardea. M-am executat: am aplicat un nurofen, caciula in cap si am decretat ca nu paraseste incinta. Mai mult, nu m-am dus nici eu la serviciu ca nici eu nu ma simteam grozav, dar mai mult ca sa il dadacesc pe domnu. Ieri pe la jumatea zilei imi zice senin ca mai bine se ducea la serviciu ca el se simte mult mai bine (desi arata ca o stafie).De fapt, m-a boscorodit toata ziua ca l-am tinut acasa. Bineeee lasa ca te duci tu maine. Azi plec la serviciu linistita. Primesc mesaj ca el a ramas acasa ca se simtea rau si ca mai bine sta el acasa azi. Moa si m-au apucat toate pandaliile.
Ghiciti ce face acum. Calca. (Imi trimite poze si ma intreaba care sunt setarile de la fieru de calcat :)) El care nu a calcat in viata lui. Sunt super curioasa sa vad cand ajung acasa) Am plusat si i-am zis sa bage si un aspirator si sa stearga prafu daca tot e in verva :))
Acum ma simt razbunata mwahahahahahhaha

Revin.

da.

Daca va intrebati, nu stiu cum de s-a intamplat, dar am gasit o canapea la Ikea care e ok si nu e nici extrem de scumpa. Deci am supravietuit zilei de vineri.

Dar sambata am avut acel moment in care mi-am dat seama ca treaba e serioasa. Cum? Pai sa va zic.
Am plecat noi sambata sa cumparam cacatisuri pentru apartament, adica decoratiuni, cateva chestii pt bucatarie si eventual o lampa. Normal, am inceput sa luam la pas fiecare magazin in care puteam gasi ce cautam noi. Intram noi intr-un magazin si incep sa dau roata sa vad ce au dragut. Ma apuc sa vorbesc si sa comentez in gura mare, dar nu aud niciun raspuns din spate. Cand ma intorc, domnu' meu era departe, langa o vitrina, vizibil extraordinar de indragostit. OPA. Ma duc sa vad despre ce e vorba. Ce credeti ca ii cazuse cu tronc? Un set profi de cutite. M-am mirat un pic la inceput, dar dupa aia mi-am adus aminte ca-mi zisese el anu trecut ca atunci cand se va muta el la casa lui, vrea un set misto de cutite (e pasionat de gatit, nu va ganditi la altceva). Bingooo! Imi arata minunatul set si incepe sa ii faca reclama, semn ca este si foarte scump si vrea sa isi justifice investitia. Da, era piperat, 170 oiro pentru 5 cutite (redus). Zic, mbineee hai sa ne mai plimbam. Putin dezumflat, accepta sa ma insoteasca prin alte magazine, evident cu inima indoita. Era foarte tacut si aproba tot ce voiam sa cumpar. Cred ca daca ii ziceam ca vreau un cacat roz cu picatele albastre ma aproba. Semn ca inca se gandea la cutitele minunate si incerca sa-mi intre-n gratii.
Dupa vreo 3 ore in care am incercat si eu sa imi justific in gand investitia, il intreb ' Vrei sa te mai uiti o data la setu ala'? Cata fericire in ochii lui, cred ca daca ii ziceam ca i-am luat bilet la un meci Barca nu era mai incantat.  Asadar, ne-am intors in acel magazin, s-a confirmat ca a fost love at first sight si le-am cumparat. Acum nu are nicio scuza sa nu gateasca :)
Da domne, suntem seriosi :)))

Revin.

De pe tel

Cacat e naspa de pe tel da tre sa impart. Deci sunt la a 15a petrecere cred deja si ma enerveaza o chestie maxim. Ma nene fete la fete baieti la baieti?! Wtf ma simt mereu ca la balu de a 8- a din generala. Ce curu meu inseamna asta? Vezi clocitorile fratica toate acolo isi povestesc de oje, de pantofi si beau vin alb din pahare fancy. Pe baricada cealalta sunt baietii care vb de bere, cur, cacat, fotbal si beau bere din sticla. Am tinut sa mentionez din sticla, ca aici e naspa sa bei din sticla, e big nono mereu bem domne din pahar. Sunt un freak printre astea ca beau bere din sticla. Intamplator, nu ma omor dupa vin ( asta daca nu e vinu lu tata sau vinu lu tasu lu Duzz). Bineinteles ca ma plictisesc maxim momentan.
Had to share ca ma obsedeaza.

Revin.

inca una

Tre sa notez acu, ca dup-aia uit.
Ce-mi place la sistemu' olandez, pana acum, este ca aproape tot este online.
      De exemplu, pt asigurarea medicala nu stai nene sa te plimbi aiurea. Intri pe site, iti faci cont, iti alegi ce asigurare vrei, pui acolo datele tale si gata, ai asigurare. Cardu vine prin posta, pa la revedere multa si sanatate. Daca ai intrebari, suni si mereu cineva foarte dragut te ajuta. Daca nu stiu raspunsul, iti cer numarul de telefon si te suna ei. (si chiar te suna)
      Daca totusi, trebuie sa fii fizic undeva, faci programare. Suni inainte, zici ce vrei si stabilesti o data si o ora :) In ziua cutare ora cutare te-ai dus, te-ai anuntat ca ai venit si te duci cand te cheama la ghiseu (right on time). A trebuit sa-mi schimb permisu cu unu olandez? Nimic mai simplu, am depus actele si poza (aici iti faci tu poza, inainte) si acu astept scrisoarea in care aflu cand si la ce ora tre sa ma duc la primarie sa il iau. Nu mai zic ca tantile de la ghiseu, pe langa faptul ca sunt mega dragute cu tine, mai stiu si engleza foarte bine.
     Si sistemul cu posta este foarte misto. Daca ai de primit un colet mai mare de exemplu, vin cu el la adresa de 2 ori si daca nu esti acasa nici a 2a oara, iti lasa bilet in care iti zic unde il gasesti. Se pare ca posta are contracte cu foarte multe magazinase cu carti si reviste, deci te duci la magazin, dai biletu' primit si un act de identitate si iti aduc coletul din spate. Daca ai de trimis un colet mai mare, tot pe la magazinasele alea trebuie sa te duci. Daca ai de trimis un plic, gasesti la tot pasul cutii postale pe care este afisat mereu in ce zi si la ce ora vin oamenii de la posta sa ridice plicurile. A fost misto ca de ex, ieri am pus un plic la ora 17:30 si era afisat ca vin la 17:35. Cand am plecat, i-am vazut pe nenii portocalii indreptandu-se spre cutiile postale.
   E totul atat de usor incat ma intreb de ce oare ne place noua sa ne complicam?

Revin.

Prostii de vineri

  • tara arde si baba se piaptana, pe principul asta se pare ca sunt. In conditiile in care sunt cu apartamentu' in santier, nu-mi mai vad capu de treaba si nu stiu unde sa ma impart mai intai, mie-mi arde de facut planuri de vacanta si de vizitat Ro. Nu sunt intreaga la cap, nu avem canapea si io visez la Lefkada, Madeira si Tenerife.
  • ca tot veni vorba de canapea, e maga mega scumpa mobila aici. Nu pot sa ma obisnuiesc inca. De fapt, ce tot zic, totul e scump, da parca mobila e peste orice limita. Sa arunc 1300 de eur pe o canapea care nici macar nu e extensibila, dar arata ok?! Mmmmm, ma mai gandesc o tura.
  • nu mai am nene loc sa ma plang de al meu. Vin acasa de la munca si incep, regulamentar, sa ma vait: ca sunt obosita, ca ma doare spatele, ca ma doare curu. Si pac sare instant si domnu ' Daaaa si pe mine ma dor picioarele ca ce mult am mers, ma doare curu, ma doare aia'. El imi bate apropouri de masaj, eu bat apropouri tot la masaj si ramanem amandoi cu apropou' ca doar nu m-oi apuca sa fac masaj cand sunt asa de cazuta in cap si probabil la fel gandeste si el. Suntem prea egoisti se pare momentan. Totusi, in dimineata asta a facut micu dejun, I gotta give him credit for that.
  • cand am vacanta aici de Paste ofc ca preturile la biletele de avion sunt in aer, mega mega scumpe! Voiam sa plec in Ro de Pastele catolic dar se pare ca va trebui sa mai aman un pic.
  • carnavalul a fost foarte misto, poate apuc in viata asta sa descarc si pozele.
  • ieri am cumparat chestii electrocasnice. Ce am luat primu' lucru? Evident, un gratar. Bine, e electric dar e foarte smecher :D
  • azi ma duc cu signor printz la Ikea. Atat imi doresc, rabdare. Imi fac zen si sper sa rezist. De ce? Pai sa va zic cum a facut data trecuta. Mergem sa ne uitam de canapea si draperii. Bun. Ajungem la draperii, incep sa ma uit, sa pipai. El se rezemase undeva in spate, butona telefonu (pe care jur ca o sa ajung sa i-l bag in cur). Ei si gasesc eu o draperie care corespundea cu ce cautam io. Ma entuziasmez si incep :' Uite ce dragut, nu e nici scumpa, arata si bine etc etc' El: 'Da, e ok, daca tie iti place' si da sa mearga mai departe spre canapele, semn ca terminasem cu draperiile. Nu nu nu wait a minute! Nu asa, nene! Io vreau oda draperiei. Zic, stai nene hopa! Nu-ti place? Ba da e ok, nu ma intereseaza draperiile asa mult, las la alegerea ta. OH NO YOU DIDN'T!!! Instant m-am facut griverderosiealbastraneagra. CUUUUUM nu te intereseaza?!?! Cum ai acest tupeuuuu sa nu te intereseze? I-am explicat ca il intereseaza si dupa aia l-a interesat si i-au si placut draperiile. (orice, sa scape de nebuna ). Dupa aia, ajungem intr-un final la canapele. Se apuca sa se aseze pe ele si incepe 'E prea inalta. N-are spatar. Prea joasa. Nu-mi place culoarea. Nu stau bine. E prea tare. E prea moale. E prea mare. E prea mica'. V-ati prins voi de idee, la final my eye was twitching. Ochise o canapea intr-adevar misto, dar care costa 2000. Nu locuiesc intr-o banca si nici nu am ciunga-n par, deci nu.  Dupa cum ziceam, excursia la Ikea va fi interesanta, pentru ca daca draperiile nu-l interesau asa mult, ei bine canapeaua, acea oaza unde isi va relaxa curu in fata TV-ului uitandu-se la un meci, il foarte intereseaza. Vrea canapeaua perfecta, s-a apucat sa-mi explice el ce material vrea, cat de moale sa fie (Citez ' nu asa tare, da moale cat sa ma tolanesc da nici prea moale sa ma sufoc' - intelegeti voi ceva din asta). Bine macar ca ma lasa sa aleg culoarea oazei lui de fericire :))) Bineinteles, suntem 2 oameni da luam canapea de 3 metri pe 2, pt ca, ma intelegeti, domnu are si PS3 cu Fifa. Need I say more? :)))
Revin.

creierii mei tampiti

Fixuri
  • cand merg la cumparaturi, niciodata, dar niciodata nu iau primul produs de pe raft, ci bag mana in spate si iau de acolo. In schimb, daca de exemplu gasesc ultimul sampon din magazin, ma bucur ca un copil de Craciun.
  • in magazinele de haine, probez vreo 3 variante ale aceluiasi articol, aceeasi masura. Mi s-a demonstrat de multe ori , ca 2/3 sacouri masura 34 acelasi model, aceeasi culoare, pot sta diferit
  • daca nu am variante, nu cumpar. Problema asta o am mai ales de cand m-am mutat, ca nu sunt foarte multe magazine mari si mie-mi place sa vad raioane intregi cu sampoane sau cu creme de corp. Daca intru intr-un magazin mai mic, care are 3 creme de corp amarate, nu cumpar. Vreau sa-mi aleg.
  • dimineata cel mai mult timp il pierd uitandu-ma in sifonier. Pur si simplu nu ma pot hotara, aleg ceva dupa care in 2 min ma intorc si decid sa port altceva. In fiecare dimineata ajung la concluzia ca nu am destule haine.
  • niciodata, dar niciodata, nu imi gasesc telefonul sau cheile (uneori ambele).
  • nu imi place sa mananc in pat. stau mereu la masa cand mananc si ma scoate din sarite daca ii vad pe altii (namely pe al meu) ca mananca oriunde altundeva decat la masa
  • nu beau niciodata ultima gura din pahar/ sticla/ orice recipient. Absolut intotdeauna las ceva acolo, ceea ce ii tampeste pe unii (namely pe al meu)
  • nu pot sa dorm cu lumina sau daca e zgomot. De cand l-am cunoscut pe al meu, am dus chestia asta la extrem, pt ca el doarme efectiv ca in grota, daca intra un firicel microscopic de lumina in camera, a doua zi il vezi cu ochii sparti de somn
  • daca vad ca cineva are sireturile de la hanorac inegale, nu ma pot abtine sa le fac simetrice. De fapt, am o problema cu simetria
  • in general nu port nimic la gat, dar cand port, nu suport sa am cheita in fata. Ma obsedeaza daca vad la altcineva
  • nu sunt fericita daca am sprancenele nearanjate. Pot sa stau netunsa, fara unghii facute, insa cu sprancenele e regula.
  • daca merg mai mult pe jos imi numar pasii in gand. Daca merg pe dale din alea patrate trebuie sa calc pe fiecare si neaparat trebuie sa iasa numar impar
  • trebuie sa fac dus intotdeauna inainte sa ma culc. daca fac dus de dimineata, mai fac unu seara ca altfel nu dorm impacata
  • nu plec din casa fara ceas pe mana. Daca se intampla totusi sa plec fara ceas, ma intorc din drum. In schimb, nu suport sa ma intrebe lumea cat e ceasul.
  • nu pot sa ma concentrez daca am parul desprins
Mai am..

Dar revin eu

vremea, sa te caci in ea

Ieri dimineata am venit la intreprindere pe o mare furtuna de am zis ca zbor cu masina de pe autostrada.  Cand am terminat munca, am venit pe o zloata infecta si pe parcursul drumului a alternat: ba ploaie, ba zapada, ba un cacat mocirlos.
Aseara, m-am uitat la vreme PE ORE si am vazut ca de dimineata e senin. Buuuun.

Si ma trezesc de dimineata, ma spal, ma imbrac, ma boiesc, hop-top afara. SOC! Eram in Winter Wonderland. Absolut totul alb, ningea ca in povesti cu fulgi imensi (daca nu trebuia sa ajung la munca, probabil m-as fi bucurat), era zapada de aia numai buna de facut oameni de zapada. Galopez plina de spume deja (cacat de vreme, &$§"%%?, app-u meu de vreme sux) catre masina care era bineinteles acoperita 100% de zapada. Neavand cu ce sa dau zapada, iau din masina niste hartii si ma apuc sa deszapezesc masina CU NISTE HARTII (trebuie sa ma repet, este prea SF)! Intre timp, ma mai fac si cacat pisat ciciulete ca deh, fulgii aia mari si frumosi se topeau fix pe machiajul meu abia aplicat. Siiii in timp ce munceam eu la masina, al meu imi trimite un mesaj de genu ' Aaaa ningeee, ce frumos!'. Asta inseamna ca a fost mai destept decat mine, ca a belit ochii pe geam dupa ce s-a trezit. Nu mai zic cat am injurat, asta va dati seama si singuri, pentru ca solutia cu hartiile a fost buna cam 1 minut pana s-au udat si au devenit inutile. Dupa aia, m-am apucat si am cautat in masina ORICE m-ar putea ajuta sa-mi rezolv problema si am gasit aruncat un CD pe care scria '1' pe care nu am ezitat sa il folosesc. Da, am deszapezit 70% din masina cu un CD, I kid you not.
Dupa aia m-am aruncat in masina si directia Köln. In zona Dusseldorf, nici urma de zapada, ploua romantic  (BLEH) si bineinteles ca in Köln era tot asa o semi ploaie. Bine ca facusem poze de dimineata ca altfel nu ma credea sefa ca am intarziat 45 de min din cauza zapezii.

Acum, ce sa vezi, momentan e soare, dar fiti fara griji, ca in 5 min e posibil sa inceapa potopul. Ca sa revin la titlu, sa ma cac in ea de vreme, ca nu mi se pare normal acum sa mori de cald si in 3 minute sa te crezi in Alaska. Ce pana mea inseamna asta? Pana acum, ziua arata cam asa:
7:00- potopul
8:30- ultra potopul
9:00 (cand ajung eu la munca)- picura
10:00- soare si frumos
12:00 (cand plec la pranz)- Soare cu dinti
13:00 (cand vin de la pranz, pe jos)- Potopul
15:00- o urma de soare
15:05- potopul
17:30- ploua
ploua ploua ploua ploua pana la ora 22:00 cand ma bag la somn si bineinteles, ploaia se opreste.
Cred ca la stiri ar trebui sa se anunte doar cand nu ploua,  asa ar face economie televiziunile. Sa o plateasca pe una pentru 5-6 emisiuni pe an si in rest, cand nu se anunta nimic, sa fie de la sine inteles ca o sa ploua. Oricum nu stii sigur ca nu o sa ploua nici cand se anunta soare.

Mi-e mila de mine pentru weekendu asta, ca e carnaval si o sa stam afara tot timpu si o sa mor de frig si daca mai si ploua, FML.

Revin

dupa o saptamana

Concluziile mele dupa o saptamana de condus pe autostrada in Germania (pe 3 bucati diferite), la ore de varf (8 dimineata si 5jumate seara)
  • Au trafic cacalau! Pe 2, 3 sau 4 benzi, e trafic (bara la bara) pe km intregi (cea mai mare coada pe care am prins-o avea vreo 15km). Totusi, cumva, se misca destul de bine. Ca mergi 1km cu 10 km/h, dupa aia vreo 3km cu 50 km/h dupa aia iar cu 10 km/h, nu conteaza. Se misca ceva.
  • Nu vreau sa fiu partinitoare, dar autostrazile din Olanda sunt mult mai misto. Ce-i drept, in  Olanda nu au portiuni de 'No Speed Limit' insa se vede/simte de la o posta diferenta de calitate.
  • Si nemtii lenevesc. Pe segmentul pe care conduc eu, e un cacatel de pod de fier la care lucreaza cica de un an (asa zic colegii) si nu dau semne ca ar termina prea curand. De fapt, pe cei 75 de km pe care ii conduc zilnic, sunt 2 zone delimitate la care cica se lucreaza. Motiv de a avea si mai mult trafic pe respectivii 5 km (din 4 benzi se fac direct 2).
  • Au o chestie absolut cretina, ca din 'No speed limit' reduc limita subit la 60 (ca doar se lucreaza). Sa ii vezi pe aia care vin cu 200-220 la ora cum rup franele in 14. Not nice.
  • Nemtii stiu sa conduca in Germania. Daca au de condus in Olanda, zici ca-s veniti de pe alta planeta.
  • Pe ploaie, pe vant, pe furtuna, ei tot conduc cu 200 la ora. De exemplu, azi dimineata am venit pe o super furtuna, de nu vedeam la 2 metri in fata. Astia, nicio treaba nene, ii vedeai cum trec in super viteza ca si cum ar fi fost o vreme absolut perfecta.

A si mi-e dor sa dau intr-o groapa! Am una la mine in oras (probabil singura), care sta mica asa, sfioasa, pe marginea drumului. Mereu cand trec pe acolo ma gandesc la Romania :))))
 

Revin.