despre calatorii

Care calatorii? exactly my point :))) none yet.
Cand eram in Ro, ziceam ca gata domne cand ma mut in Olanda vizitez mult prin Europa de Vest ca doar sunt aproape si astia au oferte super mega cheap de zboruri. Mdaaaa :)) Nici prin gand nu imi trece. Desi am Bruxelles la o ora si un pic sau Parisul la 5 ore, nu-mi vine frate. Poate pentru ca stiu ca le pot vizita oricand, habar nu am. Si nu e vb de bani, e vb de chef si de timp. De exemplu, lucrez deja de 2 luni in Koln, ma rog.. la periferie. Nu am fost macar o data sa vad centrul sau orasul. Cred ca daca veneam ca turist faceam 100 de poze, incercam sa vad cat mai multe pe acolo. Singura chestie pe care am vazut-o a fost benzinaria Shell care este la un km de munca. Stiu, e patetic.
Ba mai mult, nu am chef sa organizez nicio plecare pe undeva. Abia ne urnim sa facem ceva pt vacanta de vara si asta e doar pt ca vrem iunie ca daca voiam august, ne trezeam mult mai tarziu. O prietena de-a lui s-a oferit sa ne ajute sa cautam, ba mi-a trimis si ditai mailul cu destinatii din care sa ne alegem, cu toate informatiile posibile si imposibile. Ne-am ales ceva ..insa ce, credeti ca am bookuit? Nu stiu ce asteptam, probabil sa se ofere cineva sa bookuiasca pentru noi, suntem maxim de lenesi pe partea asta. Nu sunt genu sa caut 100 de ani cea mai ieftina oferta, cel mai bun deal. Ma plictisesc mega repede si ma las pagubasa.

De fapt, nici nu ma mir de mine prea mult. Cand am fost in Creta in 2008, am avut aparat foto la mine. De cate ori credeti ca l-am folosit? Pai inainte sa plec, pt ca mi-am dat seama ca in 3 luni de zile singurele poze au fost facute de fete (noroc cu ele) si nici alea asa multe. Am facut in 2 zile cateva poze pe fuga sa am ce ii arata lu maica mea si gata. Nu am o poza pe plaja, sau una mai draguta asa. Nope. Dupa aia acasa mi -am bagat unghia in gat ca n-am si io o poza decenta. In 2010 am revenit in Creta. Am stat o luna. Cu cate poze credeti ca m-am intors? Cred ca 20 maxim din care eu apaream in 2. :)))
Noroc ca acu fac mai multe poze ca le mai trimit la mama sau la fete dar altfel, nema :))

Sper totusi in vara asta sa facem macar un Bruxelles ca e pacat in pana mea..altii platesc bani grei sa ajunga pe aici.

Revin.

cu cadourile

Sa va zic cum se poarta cadoaiele la astia.
Sa zicem ca e ziua lu nenea. Daca dam party acasa, invitatii, adica pretenarii lui, ii pun bani intr-un plic, eventual si o felicitare pe care se semneaza si gata, ala e cadoul. De la familie o sa primeasca ceea ce le-a cerut. Nu se poarta surprizele pe aici, faci nene o lista cu ceea ce iti doresti (care sa aiba totusi un pret de bun simt), aia isi aleg din lista si gata, se prezinta cu cadoul. Niciun pic de surpriza frate, ceea ce pe mine una ma scoate din sarite. Mie-mi place sa primesc si un cacat, nu conteaza, dar sa fie surpriza. I-am exasperat pe astia cand a fost ziua mea, pt ca in primul rand nu aveam ceva sa imi doresc nespus si bineinteles ca am refuzat sa fac o lista sau sa le cer orice. Mi se pare asa, nefiresc. Daca vreau ceva care costa 50eur de exemplu (as I said, nu te porcesti, e si normal), nu mai bine ma duc si imi iau personal? Si uite asa, m-am ales de la ai lui cu un set de lenjerie de pat, pt ca eram la cumparaturi cu maica sa si m-a frecat atata la cap "da asta  nu vrei? da asta nu-ti place?" incat a trebuit sa aleg ceva altfel cred ca facea atac de cord. Si de la sorasa cu chestii de decorat prin casa. Adica exact ce nu mi-as dori vreodata. Cand ati vazut voi un tip care sa primeasca de ziua lui un set de oale sau ceva de decorat casa? Exact. Un tip o sa primeasca mereu ceva pt el sau pt masina (daca e pasionat de asta). Eu bineinteles, am primit numai chestii pt casa. Cand o fi ziua casei, atunci sa luati chestii pt casa, altfel, parca era ziua MEA. Nu vreau sa par nerecunoscatoare sau ceva, dar prefer sa primesc ceva pt mine de ziua mea. Anyway, bineinteles ca nu am zis nimic, dar cand am facut aluzie la asta, al meu mi-a taiat-o scurt spunandu-mi ca de aia fac ei liste, ca sa nu se trezeasca cu chestii inutile sau care nu le plac. Logica mea totusi, imi spune ca nu e asa greu sa ii iei un cadou unei femei. Ce poate fi asa complicat? Cosmetice, haine, accesorii, posete, parfumuri etc. Iar faza cu banii in plic mi se pare de-a dreptul naspa. Unde mai ramane stresul ala cu "ce ii iau?", unde iti mai pierzi timpul in cautarea cadoului perfect? Plm coae, ia niste bani in plic. Ei nu ma inteleg pe mine, eu nu ii inteleg pe ei. Pragmatism, pragmatism, dar hai sa nu exageram.

De Craciun (sau Sinterklaas, ca ei isi dau cadouri pe 6 nu pe 25) in familia lor si in multe altele, se practica astfel: e un site pe care te inscrii impreuna cu membrii familiei, tot asa faci eterna lista, dupa care site-ul trage la sorti random si iti desemneaza persoana careia trebuie sa ii faci cadoul. Te uiti la ce a scris ala in lista si te apuci sa cumperi, in limita sumei prestabilite. Cand vine ziua cea mare, se pun cadourile sub brad, etichetate, si fiecare se serveste. Dupa aia poti sa spui sau nu care e persoana pt care ai luat anu ala cadou. Si gata, ala a fost "Craciunul". Eu i-am zis lu al meu ca participam si la tombola aia dar eu vreau nene si sa ne facem intre noi niste mici surprize, nu pot sa imi stric asa o placere.

A si sarbatorile in general, sunt cam vax albina. De Paste sau Craciun, nu sta nimeni de mese intinse  cu preparate nush de care, nu exista conceptul de "curatenie de Paste sau de Craciun", nu prea aniverseaza ziua femeii, Valentine`s, sau orice altceva. O sa vina pe 30 apr ziua reginei, care cica ar fi zi de sarbatoare. A si mai au carnavalu ala care e big thing. Dar in rest, nu se strofoaca nimeni.

Revin.

cu hainele pe aici

  • Weekendul trecut am purces spre Outletul Esprit din Germania, in Rattingen, o imensitate de cladire ce promitea o multime de goodies. Dupa ce am stat la o coada de cosmar jumatate de ora in ploaie, am intrat in minunatul magazin.  In dreapta, era clar marcata si delimitata o zona cu 'Super Sales', erau atarnate o multime de % peste tot, iar puhoiul de lume pe metru patrat mi-a indicat instant ca trebuie sa vad ce e acolo. In primul rand m-au enervat turcoaicele, care erau venite cu catel cu purcel acolo, am vazut cateva mame cu copii sugari in brate luand la rand standurile cu haine. Eu acuma stiu ca si mamele alea au nevoie de haine, da nu mai bine lasi bibiloiu acasa decat sa il expui la praf, imbulzeala si stres? Anyway, moving on, m-am apucat bineinteles, sa iau la puricat ce aveau pe acolo. Super reducerile - mie una nu mi s-au parut chiar super, ca un tricou normal simplu era15-20e , camasile lejer la 20-25e. Blugii intr-adevar erau ieftini (10e) dar eu nu stiu ce masura port la Esprit, am luat la proba cativa doar asa de amorul artei insa nu mi s-a potrivit nicio pereche. La un moment dat nu am mai suportat imbulzeala (femeile alea aruncau tzoalele in cosuri parca erau gratis) si ne-am dus in partea de outlet normal. Acolo, reducerile erau la modul 40e o camasa, 50e o rochie... nu mai stiu de la cat erau reduse, dar modelele chiar nu erau speciale. Camasi si rochii uni, pe care nu as fi aruncat atatia bani in orice caz. Dupa 2 ore pierdute aiurea, eu m-am ales cu cateva chestii pe care nu cred ca le-as fi luat in mod normal, dar pt ca imi futusem deja toata ziua, de nervi mai mult, am cumparat.  Oricum,  nu sunt asa mare fan Esprit, mi se pare ca hainele lor sunt mai mult basic, nu au multe modele iesite din comun, sau daca au ceva cu model (de ex buline), vezi modelu ala in 700 de variante: rochii, fuste, bluze, camasi, tricouri. Ca atunci cand isi facea mamaie o fusta si daca ii mai ramanea material, imi facea si mie o rochita ceva.

  • Luni am fost la maica-sa la magazin (lucreaza intr-un magazin de haine) pt ca lansau colectia primavara-vara. E genul ala de magazin care are mai multe branduri, cu haine care mie mi se par scumpe, dar pe care intr-adevar le remarci. Mi-am luat o rochie foarte draguta, colorata, care intr-adevar a costat ceva dar macar stiu de ce: materialul este bun, modelul este foarte misto, iar  cand o voi purta, sigur voi fi o pata de culoare.

  • Am observat ca incep sa ma imbrac mai colorat decat inainte. De ce? E simplu: Imi place foarte mult stilul vestimentar al tinerilor de pe aici. Sunt imbracati foarte colorat, nu e nimic anormal ca baietii sa poarte pantaloni roz, rosii, verzi, portocalii, you name it. Pentru ca ei combina hainele cu foarte mult bun gust, nu arata deloc manelistic. Al meu mi-a zis ca el se simte mai fericit cand poarta haine colorate si ca nu i-ar placea sa vada negru si gri peste tot (ca in Ro). Ceea ce asa si e. Bine acum ca e iarna, se imbraca tot colorat dar in nuante de iarna. Eu una ma simt foarte comfortabil purtand culori pe care inainte nici nu le-as fi luat in seama. Incep deja sa imi maresc colectia de rochite, care pana anul trecut numara un singur exemplar. Abia astept la vara sa stau pe o terasa, sa beau Rose si sa ma uit la lume.
revin.

de ce nu imi place duminica..continuarea.

m-am bucurat ca fata mare la maritat.
Dupa ce am scris postul de mai jos, am plecat la ziua unui pretenar de-al lu nea al meu. Unde am aflat ca de fapt se joaca meciu de a doua zi pt ca cealalta echipa nu a fost de acord sa se anuleze. Al meu era in extaz, eu eram si mai si, dar la polul opus.
Sambata am ajuns acasa foarte tarziu, pe la un 4 dimineata asa, veseli si cu ceva beri la bord, domnul debita 1999 tampenii pe minut, dar pana sa ma prind sa il inregistrez (ce sa vezi, nu gaseam telefonul) deja se bagase in pat. Cateva ore mai tarziu, m-au trezit niste sunete de urangutan care veneau de langa mine, semnul ca trebuia sa se trezeasca . Era in mama mahmurelii, il dureau absolut toate si era ametit nevoie mare. I-am zis sa stea naiba acasa ca nu mor aia fara el, dar ce sa vezi, au stabilit 'amenda de 20eur' pt cei care nu se mai duc in ultimul moment asa ca i-am sugerat sa puna mana sa se imbrace. I-am administrat un sandwich urgent si niste pastile anti mahmureala si du-te tare, pa la revedere!
M-am instalat inapoi in pat, dar deja mi se stricase somnul, asa ca am decis sa ma duc in a2a parte a meciului sa vad si eu ce plm face de vine acasa cu pantalonii in asa hal. Zis si facut, pe o ploaie marunta infecta eram pe stadion, unde l-am gasit pe al meu murat pana la chiloti vai steaua lui. Cand ma uit mai bine pe teren, absolut toata echipa era in nirvana mahmurelii (doar nu bauseram singuri). Nu pot sa descriu cat nechef exista pe acel teren, cata ametelala, cata alergare in reluare, ce fete aveau. Priceless. Bineinteles, cand zmeul a vazut ca am venit, a inceput sa se dea in stamba. Atat de in stamba ca si-a mega futut glezna ca l-a calcat unu cu crampoanele nush cum. Ideea e ca acu mai spargem niste bani pe creme si bandaje ca pana mea, stau cu un wannabefotbalist. Planurile mele de facut cumparaturi s-au dus pe pluta pt ca normal ca nu putea sa mearga. Si atunci mi-am bagat si io picioarele si am avut o lazy Sunday veritabila.
De ieri am pus pantalonii in Vanish si dupa cum merge treaba, pana sambata poate ii scot 85% albi. Ploaia si noroiul pe alb egal love forever se pare.

Revin.

de ce nu imi place duminica

... ati crede ca motivul este ca a doua zi ma duc la munca. Nope, wrong answer.
Paaai sa va zic. Domnu' al meu este inscris, impreuna cu toti ceilalti prieteni ai lui, la un club de fotbal. Unde platesc o taxa anuala ca sa joace impotriva altor fraieri care platesc si aia la echipele lor. E un campionat de amatori din care cluburile de fotbal mai fac un maruntis, astia sunt multumiti ca joaca fotbal, daca mai si castiga e si mai si ca le zboara penele de la atata impaunare. Ei si aceasta echipa a lor are si ea vacanta si toate cele, clasamente, sezoane etc. Duminica trecuta a inceput noul sezon si bineinteles ca al meu, mare fotbalist, s-a dus sa isi arate skillurile. Trebuie sa mai mentionez ca el se crede un mic Ronaldo varianta olandeza...un Ronaldo in mizerie asa. Cand era mic, era mega talentat, ai lui l-au super incurajat, ajunsese chiar in a doua echipa a clubului (ceea ce e mare lucru, avand in vedere ca acum e in a 14 a parca sau ceva de genu) ce mai, era pe cai mari. Ei si pe la 16 ani asa, s-a lasat, ca ii era lene, ca ii placeau fetele, ca una ca alta, gata la revedere. Cand s-a trezit ca el de fapt iubeste fotbalul nespus, avea deja 19-20 de ani si era de mult fumat.
Anyway, ziceam ca duminica trecuta, s-a dus al meu pus pe fapte mari. A venit acasa cu cel mai mare ranjet pe fata, castigasera. Dar fratica, ce avea pe picioare, Jesus! Julituri, vanatai, nush ce umflaturi pe la glezne, mergea ca un mosulica de 80 de ani. Sa fac apoplexie si nu alta cand i -am vazut echipamentul, tot negru de noroi, echipamentul fiind alb. Cine plm a ales echipament alb, ii urez multa sanatate si sa il spele el. Ca sa vezi, nu se poate sa joace in pantaloni negri, ca echipamentu e alb si nu te joci domne cu regulile. Plm. Am campat noroaiele pe terasa, ca nu aveam Vanish in casa. Dupa vreo 3 zile asa, imi amintesc ca prin minune ca am sconcsii inca pe terasa. Ieri m-am dus si am luat minunatul Vanish..si nu ala roz simplu, nu neneee ala cu oxi-pixi-mixi-super-truperplm. Am pus o tona de din ala intr-un lighean si am pus maroniii la decantat. Azi dimineata, i-am bagat la masina pe program de 2 ore. Ce ai nene, cand i-am scos, ce-i drept, iesise grosul, da pe buca arata asaaaa, ca si cum ar fi facut cacuta mai moale si a ramas fara hirtie igienica si atunci ultima stersatura a facut-o cu pantalonii. Un vis. Deci nervii mei au escalat la 220 in 1 minut. I-am zis ca o sa cumpar acid sa ii topesc in plm ca noroiu ala e bine bine infipt acolo. Doamne ajuta ca meciu de maine s-a anulat ca ploua prea tare. Dar duminica viitoare, cine stie daca joaca sau nu. Fingers crossed sa nu. Al meu a fost foarte dezamagit cand a aflat ca maine nu isi va arata talentele, inima mea era in fibrilatii de fericire dar am reusit sa scot un compatimitor "lasa Baby, data viitoare"si am dat si un pic din gene.

Macar m-am simtit un pic razbunata, pentru ca 3 zile dupa meci l-au durut toate alea de la febra musculara si  abia mergea de ziceai ca ii cad bilutele. Mwahahah!!!

Asa e domne daca stai cu un wannabefotbalist in casa.

Revin.

scurte lungi

  • as vrea sa ma duc in aprilie de ziua lu doamna mama in Ro. Nu stiu sigur daca pot sa imi iau liber vineri si luni, iar sefa mea nu e prea friendly zilele astea asa ca mai astept pana ma matzai sa intreb
  • zilele trecute am facut primul accident cu masina in Ger. Adica a facut unu accident cu mine, ca io n-am facut nimic. A fost prea indragostit de spatele masinii mele si a decis sa ii dea un tzuc. Pe autostrada, in trafic, se intelege. Nu stiu de unde plm a aparut politia in 2 minute (nu exagerez) ca eram in mijlocul autostrazii in da middle of fkn nowhere. A trebuit sa lasam masinile in pozitia in care s-au pupat, ca la astia nu se misca nimic pana nu constata politiunea. Si apar aia, 2 la numar, ma intreaba daca sunt bine, constata, noteaza, dupa care ne zic sa mutam masinile pe banda de urgenta. Dupa care ii fut lu nenea ala o ditai amenda pe care o plateste cu cardul, pe loc (in the middle of the fkn highway), dupa care imi dau constatarea si ma trimit in drumul meu. Have a nice day. Da plm la 8 dimineata de asta imi ardea.
  • cred ca am facut o alergie de la ciocolata sau ceva pt ca ma mananca tot corpu. M-am gandit io ca e de la ciocolata pt ca am mancat cantitati masive in ultima vreme ca o disperata. Da` nu stiu sigur, oricum de control, ma abtin de la ciocolata
  • dupa ce termin de aranjat apartamentu complet, ma apuc de pilates si zumba. Burtoaca mea creste (ciocolata nu se dezminte) si simt nevoia sa fac un pic de miscare si sa ma simt fit. Pretenara unui pretenar de al lu nea al meu se duce la o sala care e foarte aproape de mine si cica ar fi ok aia. Na, ma duc cu ea sa nu fiu singura cuc si sper sa ma tin de activitatea asta.
  • de ziua mea imi lua al meu bilete la solar. (click pe link). Io voiam sa mergem la Tomorrowland insa na, anu asta pupam Solar  :) Bun si asa ca imi place :D Io una vreau si la North Sea Jazz care e super tare, dar sa vedem daca ne permitem, ca ieftin nu e. Daca nu, ma multumesc si cu Solar  :D
Revin.