omgomgomgomgomgomgomgomgomg

omgomgomgomgomgomgomgomgomg

Tailgating si l-am vazut pe T. Brady live

Am fost la meci sa vedem Texans vs Patriots. Patriots au castigat Super Bowl anul trecut, asa ca nu e de mirare ca i-au batut pe texani de le-a sunat apa-n cap. Tot Patriots il au in echipa pe vestitul Tom Brady, de care pana si eu auzisem cate ceva. Pentru neinitiati, el este inculpatul:
 

Sefa mea a vrut sa ne ofere o experienta 100% Americana asa ca ne-am dus sa facem tailgating cu vreo 4 ore inainte de meci. Stiti voi in filme cand ii vedeti pe aia in parcarea stadionului ca scot gratare si bericioaice si muzica inainte de meci? Aia e tailgating. Eu una am crezut ca e ceva asaaa, la misto. Never have I been more wrong!  In primul rand, sunt oameni care cumpara doar biletu' de parcare (care nu e ieftin deloc!) si se instaleaza acolo doar ca sa faca tailgating. Americanii vin pregatiti: majoritatea instaleaza parasolare, i-am vazut cu generatoare si televizoare, gratare heavy duty, frigidere chiar, tot tacamu! Totul evident, in culorile echipei favorite. De la cani, la tricouri, la farfurii, la mese la absolut tot ce va poate da prin minte ca poate fi branduit, toootul era cu Houston Texans. Pentru ca exista si un premiu official: Tailgater of the Year. Pacat ca mi-au inghetat toate cele,  a fost o zi neobisnuit de friguroasa, asa ca am fost preocupata sa -mi mentin corpul la o temperatura normala. A fost frumos sa fac tailgating, dar nu inteleg de ce as face asta la fiecare meci. Ok, inteleg ca se intalnesc fanii, ca sunt aproape de stadion, ca toate cele, dar de ce n-ar putea face asta la un bar fara sa plateasca cei $80 pt parcare? Plus toate cacatisurile branduite care si alea costa o poala de bani. De exemplu, am vrut sa-i iau lu' Mimi un tricou cu Houston Texans, dar m-am razgandit cand am vazut ca era $75. $75 pentru un tricou cu ceva inscriptie!! What the hell.
 
 
Inainte sa-mi inghete si sufletu-n mine, am facut cateva poze.
 
Politia la control

Un nene caruia apparent nu ii era frig
 
Za stadion
 
 
 
 
Apoi am ajuns pe stadion. Unde am urcat hat hat in pizdia, la ultimul etaj (e structurat pe 3 etaje). Sa fiu sincera, s-a vazut ok meciul si am vazut bine jucatorii chiar daca am fost asa departe. In prima faza, mi s-a facut un pic rau asa de la cat de sus eram, dar dupa aia a fost ok. Din nou revin la bani, ca nu-mi revin din soc, biletele astea unde am stat noi au fost extrem de scumpe, ma intreb cat costau alea pt locurile "bune". O apa m-a ciuruit de $7 si o galetusa mica de popcorn, de alti $7.
Atmosfera a fost intr-adevar super misto la inceput. Zic "la inceput", ca dupa ce au inceput Patriots sa ii ciuruiasca pe texani, lumea a devenit nemultumita si cam tacuta. Toata pizdimea iubitoare de Patriots avea tricou cu Brady. De fiecare data cand aparea fatzaul lu' Brady pe ecran, pizdimea era in extaz, asa ca evident, s-a profitat de asta la maxim. In afara de cele 7 milioane de reclame afisate pe ecrane, mi-a placut cum s-a desfasurat totul. Sefa-mea mi-a "tradus" ce se intampla pe teren, ca uitasem regulile. Asa per total, a fost o experienta frumoasa si de incercat, dar eu una n-as da atatia $$$ pe chestia asta, ca dupa parerea mea nu prea merita.
 
 

 

Craciun la 25 de grade

In primul rand, nici nu se prea simte ca vine Craciunul. Pentru mine e SF sa fac Craciunul la 25 de grade cu soare. Americanii nu s-au dezmintit si si-au impopotonat casele exact cum vedeti in filme: reni, Mosi Craciuni, oameni de zapada falsi plus luminite pe fatadele caselor, totul bling-bling si cat mai flashy. Ceea ce n-ar da rau, daca n-ar fi cele 25 de grade care pe mine ma dau peste cap. Iesi afara in tricou si pantaloni scurti si iti urezi cu toata lumea "Happy Holidays!".
 
Daca eram in Olanda,  as fi petrecut o saptamana planuind unde pun bradul, ce gatesc de Craciun, unde si cum pun luminitele, ba chiar as fi facut si cateva decoratiuni DIY, mi-ar fi iesit fundite rosii si din cur. In Olanda ninge mai rar, dar macar e vreme naspa cah si te indeamna sa stai in casa la un ceai cald si sa mai mesteresti la cate un pampon sau ghirlanda. Da' acu nene, poti sta doar la un ice tea in aer conditionat, de aia am decis sa nu decorez nimic anu' asta. Ca nu intra, nu intra si gata. Astia sunt obisnuiti sa fie in maieu de Craciun, io inca nu-s pe aceeasi lungime de unda.
 
 
Adica poftim, pe asa vreme io ar trebui sa cant " Let it snow, let it snow" si sa pun fake icicles la geam.
Ma lasi ?
 


Post cu lista

Asta-i mai mult reminder pt mine, dar m-am gandit sa share si p-aici, poate va inspir.

Domne, io in perioada Craciunului/ Revului am ritual de uitat la filme. Toaaata ziua buna ziua, stau cocotata in varfu' patului, ma uit la filme si ma indop cu ciocolata salata. Nu toate sunt cu tematica de Craciun, dar deh, astea-s preferintele mele
La ce filme? Here it goes:

  1. Maraton Harry Potter - asta e un must, nu se poate sa fie Craciun si sa nu imi petrec o zi jumate uitandu-ma la toate cele 8 filme
  2. Maraton Piratii din Caraibe
  3. Love Actually
  4. The Holiday
  5. Stardust
  6. Wicker Park
  7. Bridget Jones's Diary
  8. The Family's Stone
  9. Charlie and the Chocolate Factory
  10. How the Grinch stole Christmas - trebe in seara de Ajun
  11. Polar Express - asta e inainte de nanica dupa Grinch
  12. Arthur Christmas - dimineata la brunch
  13. Horton Hears a Who
  14. Maraton Ice Age (asta intre Craciun si Rev)
  15. Beauty and the Beast
  16. Up
  17. The Emperor's New Groove
  18. Despicable Me
  19. Pan's Labyrinth
  20. The Fountain

In plus, planuiesc sa ma duc si pe la cinema sa vad cateva filme:

  1. In the Heart of the Sea (because d'oooohhhh)
  2. The Night Before
  3. The Big Short
  4. Sisters
  5. Joy (maybe)

#maceru

Ma ceru Mimi.
Poate o sa povestesc cererea si pe-aici ca s-o am in scris da' pana atunci, poaza:

Idee

Prima oara am vazut-o pe Iris intr-un post colorat de pe "Humans of NY", apoi am dat de documentarul despre ea pe Netflix si mi-a ramas in minte. Ok, documentarul in sine are si parti un pic boring, dar multe idei mi s-au parut interesante si numai bune de disecat in timp.

Un articol care sa va dea un hint, aici.

Daca aveti timp si chef, uitati-va la "Iris" doar asa de chestie, chiar daca nu sunteti pasionati de moda.

Dupa cele 10 zile de roadtrip...

...am supravietuit! Inca mai traiesc, doamnelor si domnilor, doamne ajuta aleluia!

Despre crize la 14 ani.

Intortocheata mai e mintea unui copil de 14 ani. E asa, o mare vasta de incertitudine, tu in capu' tau iti zici " what the actual fuck" cam de 100 de ori pe zi, iar pe gura intrebi candid "ce vrei sa spui cu asta?". Da, zambesti frumos si iti pui remindere in creier ca si tu ai avut 14 ani si stii cum e. De fapt, dupa aproape 14 ani de cand ai avut tu 14 ani nu-ti mai amintesti nimic, ai un mare blank si clipesti a prost cand auzi fraze de genu " Mary has a different flavor every week" si traducerea este " Maria schimba prietenii ca pe sosete", ca deh, oameni buni, prietenilor li se mai spune "flavors", poate nu stiati.  Si atunci iti vine asa un hint in minte ca si tu scriai cu "k" ca asa era cool si foloseai cuvinte si expresii de mult uitate acum. A, si pentru astia mai batrani, va anunt ca nu mai exista "Facebook official", acum poti fi doar "Instagram official" si tre' sa pui data aniversarii in bio si multe multe inimioare. Pentru generatia asta adolescentina, Facebook e folosit exclusiv de mamaitze si tataici. Just throwing that out there, pentru noi astia care ne credem hip.

Aaaanyway, in toata aceasta excursie am avut parte doar de 2 crize de nervi din partea junioarei de 14 anisori : prima, cand eram in mijlocul pustiei in New Mexico si si-a adus aminte subit ca ea si-a uitat toate machiajele si cacaturile de baie acasa si s-a pus pe un jelit de zici ca murea de inanitie si deshidratare acolo pe loc. In mijlocul desertului unde nici semnal la telefon n-aveam, asta mica tzipa la ma-sa ca ea nu mai are fond de ten. Priorities, people! Le-am impacat pe amandoua intr-un final cu multa chinuiala dar am triumfat si uite asa, dragii babei, inca mai posed timpane. Victorie. Criza cu numarul 2 a venit in sfanta zi de Thanksgiving, cand donshoara a decretat ca ea e grasa si ca e urata si ca nush ce. Dupa 2 litri de lacrimi de crocodil, 10 tinute schimbate, 5 speechuri de caciula in care toaate o asiguram ca e fffff frumoasa si 1 ora intarziere, am ajuns intr-un final si la cina cu neamurile sefa'mii. Unde s-a apucat sa mai planga o lecutzica asa de control, ca sa o asigure si aia ca e o superbitate.

In rest, nu am avut asa evenimente, de ce sa ma plang. Sefa-mea si-a petrecut vacanta cu ochii in mailuri sau pe telefon, dar asta nu e nimic iesit din comun.
Am facut pe turistii si am luat un tur d-asta pe la casele celebritatilor si asa a vazut si ochiu' meu unde stau Leo, Angie si Brad, Orlando Bloom si Tom Cruise cu ma-sa. M-am updatat si cu ultimele barfe de la Hollywood, m-am plimbat un pic si prin Beverly Hills, Long Beach si nush ce alta plaja, a fost frumox.
Cred ca am intrebat cu voce tare ce plm cautam noi in Houston cand in L.A e asa misto, cam de 100 de ori. Deci, ce plm caut io in Houston?

Trecand peste asta, macar am vazut si alte state si asa mi-am confirmat idea ca 'murica e misto, numa in Texas e cam MEH-CAH.

V-as arata poaze, da laptopu meu cam suge si nu ma lasa.

Later edit. EVRIKA MA LASA!

DECI POZE:
Hollywood Blvd
 In Beverly Hills, ca boassa care sunt
 La plaje.
 Ceva frumi
 Rodeo Dr
 Rodeo Dr
 Acilishica, in aceasta cotineata mica stau Angie si Brad, deci am calcat pe pamant calcat de Brad, omgomgomg life goal achieved!