of, femeile astea...

Fiica unei tipe de la munca lucreaza intr-un MLM d-asta gen Hahalife din Europa da' ii zice altcumva, imi scapa acu. Si ma-sa evident in fiecare zi, apare cu un shake d-asta de o culoare dubioasa si incepe si ne enumera noua cele 10 milioane de beneficii din shakeu' ala. Da' nu vreti si voi sa incercati? Da' uite ce sanatos e. Da' daca va inscrieti veti avea 1000 de beneficii. Da, nu merci, sa fii tu sanatoasa. Tipa are 23 de ani, un copchilas de un an juma' si e cam grasuna. Ea zice ca e baby-fat. Acuuuu io' nu-s experta, da' umila mea parere e ca dupa un an jumate de la nastere aia nu mai e baby fat. Dar s-o credem pe cuvant. Ma-sa e obeza clinic, gen femeia nu are genunchi. Adica atunci cand sta pe scaun nu ii vezi rotula. Nu le-am auzit o data mentionand vreo alergare sau vreun mers la sala. Nu-nu-nu, se indoapa cu shake-uri si cu alte cacaturi dubioase si asteapta sa slabeasca. Din partea mea, au de asteptat mult si bine, sper ca au rabdare din plin.
Si nu sunt singurele. Unde te uiti, vezi femei dodoloatze cumparand toate minunile mincinoase in speranta ca gata, beau un shake seara si maine dimineata - ce sa vezi! Minune! Au slabit 15 kile fara sa fi miscat macar un deget! Dar noi astea care traim pe Pamant, stim ca slabitul se face cu sport si mancat sanatos. Dar ele de pe norisorii lor au impresia ca dupa un Mc sanatos sau o inghetata cudetoate, bagi un shake-minune si gata, metabolismul tau a ghicit ca acum e momentul sa te faca mai slaba. Pt ca, nu-i asa, toate stim ca asa merg lucrurile.
As vrea si eu sa ma indop cu ciocolata seara si sa iau o pastila care sa topeasca peste noapte toata grasimea in plus. Dar nu toate lucrurile merg dupa bunul meu plac, iar asta e unul din ele.
Stiu ca nu doar aici pun astea botu' la povesti de adormit plozii, da' parca aici sunt mai multe. Sau poate am dat io de mai multe. Imi vine sa zic: auzi tanti, taie portia aia in jumate, baga o leguma si plimba-te juma de ora pe zi si o sa vezi ce bine e. Da' io-s fata cuminte si barfesc numa' aici la mine pe tarla :)


de la munci

Discutie cu o colega din finance, femeie la 50+ de ani, dupa ce am ajutat-o sa-si seteze un mail pe un server Google.
- Auzi, mai zi-mi o data, cum intru pe mail?
- mail.google.com
O vezi: m a i l dot .... si se blocheaza.
- ... ummm.. cum scrii Google?
Acu' e randu meu sa ma blochez. Zambesc tamp, ma uit la ea. Nu glumeste. Zic si io la misto:
- G-o-g-g-l-e.( In speranta ca se prinde de gluma.)
Nu se prinde. O vezi: g-o-g-g-le d o t c o m.
In gandul meu mor de ras. Mai -mai sa ma sufoc.
- Nu e bine, nu merge.
- Aaaa, scuze, incearca G-O-O-G-L-E. A mers?
Tasteaza incordat, mai mai sa sparga tastatura. Declara fericita:
- A mers.

Aleluia! Si .. mare ti-e gradina...


pungi

Am fost vineri la un stand-up, am zis sa vaz si io cum se mai amuza americanii astia. Pe afis, 2 nenici: al doilea a fost OK, a facut glume decente si destul de destepte dar despre primul vreau sa vorbesc, evident. Ca primul nu prea mi-a placut, a facut prea multe glume rasiste si prostesti si mi-a cam dat cu virgula.
Printre micile lui istorioare amuzante, se numara una in care ne povestea cum s-a dus el la nush ce supermarket in Austin si in Austin au inceput autoritatile sa impuna reguli green asa ca oamenii acu' tre sa plateasca pt sacosele alea mai mari ca de rafie ca au scos din uz pungulitele alea subtiri sau in cazurile in care nu le-au scos din uz, le-au pus pret. Si vezi doamne se infoia el acolo ca cuuum domne sa dau nush cati dolari pe o punga d-aia de rafie si sa ma car cu ea in masina, ca ce prostie e asta sa umbli cu sacosele in masina da' ca io-s mai prost si ia uite ce destept sunt eu, m-am dus si am cumparat niste saci de gunoi din supermarket si mi-am pus cumparaturile in sacii aia. Si insista omu' ca e o prostie si o idiotenie sa ai sacose in masina si ca oamenii care fac asta sunt cam prostovani. Io insist ca e cam prost el. 
Si sa va zic si de ce crede el asta. Pai aicisha la noi in Houston, daca te duci la supermarket si cumperi 10 produse, ai plecat garantat cu cel putin 7 pungi. Si nu exagerez. Pe langa faptul ca la casa e casiera plus o alta persoana care pune produsele in punga, persoana aia parca are misiune in viata sa foloseasca cat mai multe pungi. Daca iei o ciunga ti-o dau in punga, iar daca le zici ca o iei asa, se uita la tine de parca ai avea 15 capete. Am acasa la pungi de nu o sa ma cumpar saci de gunoi in viata mea, e raiul pungilor la mine si jur ca nu le pastrez, incerc pe cat posibil sa le refolosesc dar cum naiba sa folosesti pe putin 25 de pungi pe saptamana? El obisnuit asa, evident ca e ultragiat de ideea ca tre' sa isi puna singurel produsele in sacosa personala. Va dati seama? Ce crima impotriva umanitatii!
Pai nu vreau sa ma dau io' acu salvatoarea planetei, dar nenicu asta crede ca io-s mai proasta asa, ca si io ma plimbam cu sacose in masina. Iar atunci cand uitam sa iau vreuna, plateam nene ca deh cand esti uituca platesti. 
Dar deh, da-l naiba de mediu, lasa-i pe prostii aia in Europa sa plateasca sa se usuce taxe de mediu si de poluare, sa recicleze ei ca si asa-s mai suciti ei, sa conduca ei masini mici eco-friendly, lasa sa fie la ei acolo.



primul semn

Primul semn ca devii un adult responsabil :

Ajungi noaptea tarziu acasa, esti obosita si putin luata de aburii alcoolului si tot ce iti doresti pe lumea asta este un hamburger cat mai juicy si plin de calorii nedorite si sa dormi. Si ajungi tu acasa ca o floricea, te arunci in frigider si dai cu ochii de o salata si de niste legume amarate. Cam dezamagitor, dar stai ca esti la dieta, dadadadada. Iei o gura de telina verde si dai sa te duci spre dormitor dar STAI! trebuie sa te demachezi si sa te speli pe dinti. In anii tineretii te-ai pisa pe el de demachiat, sa fim seriosi, cine da 2 bani pe demachiat cand tu ai acum probleme mai importante, cum ar fi sa te mentii bipeda. Dar nu, derulezi in mintea ta scenariul si te vezi trezindu-te maine dimineata cu rimelul scurs si vreo 2-3 cosuri neinvitate la party si tu uitandu-te chioras la fata ta care arata ca un camp de lupta. Gandul asta te sperie si te trimite instant in baie la demachiat si spalat pe dinti.

Felicitari, ai devenit un adult responsabil!

Bafta cu mahmureala de a 2-a zi, doar se stie ca la 28 de ani nu mai esti spartan ca la 18.

Mimi samariteanu'

Ma duc cu Mimishor pana la Office Depot sa ridic o comanda. Hai ramai la masina Mimisor drag, ca ma intorc rapid. Mbine mbine. Din motive independente de mine, stau vreo 10 minute in magazin, timp mult peste capacitatea de asteptare a lui Mimi. Ma astept sa ma intorc la incruntari si ridicat sprancene, dar nu! Ma intorc la un Mimi zambitor si vizibil mandru de el. Deschid usa, ma intampina o mare banana bread pe scaunul meu.
- Asta de unde a aparut?
- Am cumparat-o de la un tip care vindea paine ca sa stranga fonduri pentru nush ce spital.
- Pai si de ce ai cumparat cu banane? Ca tu nu mananci banane.
- Pai am vrut sa fac o fapta buna si avea numai cu banane.
- Auzi tu cumperi toate cacaturile de la toti tampitii pe strada? Daca vinde astea ca sa-si ia el o bere de la colt?
- Ei lasa, sa-i fie de bine, io mi-am facut datoria fata de umanitate.

Omfg asa fac astia bani aici, cu d-astia mai naivi asa, ca Mimishor. Macar daca nu era paine cu banane.