ideea de ieri

Am purces ieri prin oras ca sa imi caut adidasi de alergat si de zumba. (did I mention ca de 2 saptamani nu am pus gura pe Cola, nu am mai mancat grasimi, nu am mai mancat chipsuri, inghetata si cacaturi?)
Aaaanyway, cum cutreieram io asa si mai probam pe ici pe colo m-a lovit o idee: as vrea sa pot cumpara pantofi care sa se potriveasca fiecarui picior. Eu de exemplu, port 37 la piciorul stang si 37,5 la piciorul drept. Intotdeauna trebuie sa cumpar 37,5 si practic sa fiu nedreapta cu piciorul meu stang. Cum ar fi sa poti intra intr-un magazin si sa poti cumpara un pantof o marime si un pantof alta marime, in concordanta cu nevoile tale? Adica se stie ca oamenii nu au ambele picioare exact aceeasi marime. Si intr-o lume in care astia s-ar face pres de sters picioarele numai ca potentialul consumator sa cumpere, mi se pare ciudat ca nu s-au gandit si la treaba cu pantofii. Mai ales ca de exemplu, stangul nu se va bucura de experienta pe care o are dreptul, pt ca pantofu' e putin cam mare. De aia eu nu pot sa port balerini. Si poate oi fi eu mutanta, dar nu cred ca sunt singurul exemplar al acestei planete care se confrunta cu problema asta. Bine, stiu ca pot sa-mi fac pantofi pe comanda, dar de exemplu adidasi ca lumea de calitate nu cred ca merge sa-mi fac pe comanda.


Revin.

super.

Super. Au inceput astia de pe la stiri sa se agite ca nah, cica intra Romania (si Bulgaria) in Schengen la 1 ian 2014. Si fac oamenii estimari, cati romani si bulgari o sa vina incoa, cati dintre ei la muncile de jos, cati dintre ei la cersit, etc. Bine, eu una ii inteleg perfect ca isi fac griji. Adica si eu mi-as face, mai ales ca stiu sigur ca daca vin coloratii aia care au un potential nemarginit sa faca numai cacaturi si chestii ilegale, o sa fie naspa tare. Mai ales ca ei se declara romani. Astia ziceau ca e posibil sa vina si aia de prin Italia si Spania care au dat de greu si se reorienteaza. Atunci ar fi si mai rau ca aia au deja experienta la facut cacaturi.
Intr-un fel normal ca mi-ar prinde bine sa intre si Ro in Schengen ca asa nu mi-ar mai trebui saracia aia de permis de munca. DAR prefer sa nu, decat sa aud stiri numai despre conationali care se intrec la facut dracii. Ca stim ca au potential. Si astia dau la stiri si daca unu se caca  mai stramb. Serios, ati fi uimiti daca le-ati vedea stirile astora. Bine, partea buna e ca zic si chestii de bine.
Bineinteles ca nu am jene de genu vai sunt romanca. Da pana mea zic fara sa ma cac pe mine sau cu juma de gura. Asta acum, ca si asa mai auzi de cate un tir plin de romani care incerca sa intre ilegal, de cate un rromanas care mai fura si el ceva ca tot omu, chestii din astea uzuale. N-as vrea sa ajung sa ma uit pe pereti cand ma intreaba lumea de unde sunt. Ca si asa nu sunt deloc atasata de nationalitatea mea. Adica serios, imi place mult de tot tara Romania, da oamenii sunt cam meeeh. Unii.
Anyway, ma bucur totusi ca nu stau in capitala. Ca acolo roieste de de-ai nostri. Si ma mai bucur ca mimozu nu prea intelege ca e romana daca o aude pe strada. Nu ca l-ar durea pe el in 14 ca-s aia romani sau nu, da asa pt mine ca am incercat sa ii arat o Romanie cat mai ok cand a fost pe acolo.
Bine, mai e pana in 2014 da e interesant ca astia s-au alertat deja.
#

Revin

si fuse si Parisu

Asa, in primul rand, poza cu je incercand sa cuprind si io Notre Dame cu cacarica aia de camera.
In al doilea rand, amandoi am fost extrem extrem de cheesy. Parca orasu ala iti da reset. Cred ca cine ne vedea dadea in diabet. Dar lasa ca e bine sa mai fii si extra lovydovy din cand in cand, excursia asta mi-a dat extra energie si o atitudine pozitiva. Bine gata, ce mai, m-am intors re-amorezata.

Ne-am pierdut de fiecare data cand am pus eu mana pe harta. Nu stiu de ce, ca in general ma descurc, ei bine se pare ca busola mea e fucked up.

Ce nu mi-a placut a fost faptul ca tot orasu mirosea grav a pishat. Si era plin de homelessi. Si plin de romani care jucau alba neagra si fraiereau turistii naivi. Si in unele locuri aveau niste preturi de iti sareau capacele.

Nu am vazut Louvre pe dinauntru ca era coada de cred ca am fi stat pe putin 2 ore. Ceea ce nu ar fi fost o idee buna avand in vedere ca asta ar fi presupus sa stam cu soarele in cap la 30 de grade. Alta data, ramane insa pe lista.

Dupa o ora de stat la coada la turn, am reusit sa intram. Dupa ce am urcat 600 de scari si am zis ca imi dau duhu acolo, am ajuns la etaju 2. Unde am stat iar la alta coada kilometrica, doar nu urcasem 2 etaje ca sa raman acolo. Voiam sus sus sus. Ceea ce m-a uimit a fost faptul ca mimozul parea ca avea mai multa rabdare decat mine. In general el e ala care se foieste si comenteaza. Not this time. Anyway, am ajuns in varf dupa aprox 2 ore, bineinteles, se facuse noapte deja. Am mai cautat vreo 10 min un locsor unde sa ne facem si noi o poza si in cele din urma am gasit. Locul era literally packed. De oameni de toate felurile. Mi-au murit din nou simturile olfactive pe acolo. Lumea transpirase grav dupa alea 600 de scari si asta se simtea.

In rest, ne-am plimbat, ne-am omorat picioarele, ne-am pierdut pe strazi, am mancat bine, am facut muuulte poze si ne-am odihnit. A fost ca o gura de aer proaspat. Desi literally daca luam o gura de aer in Paris, ar fi fost de pipi.


Si maineee vin Corinush si Paulescu la noi, deci se anunta a fi inca un weekend de pomina!

Revin.