test de rabdare

Pe unde mai arunci un ochi si citesti despre americani, te lovesti mereu de conceptu' ala cum ca astia vai vezi Doamne sunt foarte avansati tehnologic vai, ce sa-ti povestesc.

Aici in Texas, esti in curu' lumii frate. Ok, poate Texasu' e un caz aparte, multi americani considera statu' asta ca fiind asa, oaia neagra, cumva independent si o tzara diferita in sine. I don't care, Texasu face parte din SUA inca.

Fraticule, sa va zic io cum e treaba: in anu' domnului 2015 astia inca platesc prin CEC-uri. Ca sa intelegeti, astia abia acu introduc cardurile bancare cu chip Daca ai cumva 2 conturi in aceeasi banca si vrei sa faci transfer intre conturi, iti dau termen de 3 zile. Putine institutii si companii te lasa sa faci plati online. Nu, nu, tre' sa te duci acolo sa -yi vada mecla, poate li s-o fi facut dor de tine. .

In anu' domnului 2015 nu poti primi un cacat de factura pe mail. Nope, m-au sunat ieri ca am nush ce restante.. pai stai nenica, io n-am primit factura. Aaaaa, pai nush uite apari aici cu debit. Pai trimite-mi factura pe mail si o platesc imediat. Nu se poate, veniti in magazin si o printam acolo. Are you fucking kiddin me? I-am zis aluia la telefon : alo, domne, ce facem aici, futere de hartie aiurea? Nu vreti sa fiti si voi "green" ca toata lumea, sau vestea asta n-a ajuns in State inca?

Astia tot ii dau ca vai mediul, vai dar sa protejam, sa facem, sa dregem. Nush cum o fi in alte state, dar in Texas fac fix o pula. Pretu' benzinei e ceva gen 50 de centi pe litru, vezi masini d-astea de rednecksi la tot pasu care sug nshpe litri numa cand le pornesti, pula sortare de gunoi, pula protejat mediul, pula going green.

De viteza internetului, nici nu mai zic. Ala e RIP, mai aprind zilnic cate o lumanare si sper sa invie.

Daca te uiti la astia la stiri, te crucesti si mai multe nu. In primul rand, te intrebi cum de selectia naturala permite ca anumite personaje sa existe pe acest pamant. Cele mai tampite si dobitoace stiri, la astia le vezi. Nici nu ma mai uit, ca ma enervez cand vad atata prostie pura.

De autostrazi, ce sa mai zic? Ok, au infrastructura smechera, dar starea asfaltului in sine? De-plo-ra-bi-la! Tagadam-tagadam, ca acasa-n Romania.

Again, poate e vb ca sunt in Texas, dar pe termen lung clar n-as sta aici. Tot nu ma pot obisnui cu ideea ca orice tampit poate sa-si ia permis de arma si clar nu ma pot obisnui cu tehnologia asta avansata de secolu' trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu