B&W


















Black and White e noua mea veche obsesie .
Odata cu mutarea, voi avea ocazia sa imi decorez camera dupa bunul plac.
Am inceput sa fac research si sa dezvolt obsesii ( cam grav ..nu? ) Mereu mi-a placut aceasta combinatie... dar nu atat de mult...Acum, in orice magazin intru daca vad o perna superba combinatie alb-negru in secunda 2 sunt langa ea. Parca fara sa vreau, ma uit dupa combinatia asta si ma rog, dupa o mica pata de culoare ca sa nu fie prea anost.
Unii ar putea spune ca e o combinatie cam rece. Cam de hotel. De aia imi si place . Poate vreau sa am impresia ca pot sa plec maine, sa -mi fac bagajele pe fuga , sa ma urc in primul avion cu destinatia " Tara exotica" . Sau, poate vreau sa ma simt bine in propria camera, sa ma uit in fiecare coltisor si sa ma vad pe mine.


Revin.

P.S tare mi-ar fi placut sa traiesc pe atunci :


just another day

M-am plictisit de cate ori mi s-a intamplat sa merg linistita pe strada si subit, sa se certe un cuplu langa mine. Sau, sa fiu in metrou/ RATB si sa se intample acelasi lucru. Certurile, dintre cele mai diverse : de la certurile cu nabadai , completate de injuraturi/palme etc, la certuri cu perdea si cu bip. Bine , bine nu e treaba mea. Dar daca "indragostitii" in cauza se "alinta" fix langa mine intr-o "conserva" ? Mda...pai fix asta s-a intamplat azi. Domnisoara , aranjata si pusa la 4 ace era ofuscata ca "puiu" s-a dus nu stiu unde fara ea. In 2 minute, totul s-a transformat intr-un sir lung de insulte, tipete si nemultumiri. Totul in urechea mea. Reactia mea, fireasca zic eu..privirea in alta parte, verifica telefonul, cauta un loc in care sa te muti, incearca sa nu faci grimase si sa nu razi . Dar decat sa trec eu prin toate astea, nu mai bine va certati voi acasa? Chiar trebuie sa asculte toata lumea crizele tale de nervi? Ba, mai bine spus .. de ce sa ma poluezi pe mine fonic? Ca sa nu merg mai departe si sa ma mir ce iubire e asta in care va injurati ca la usa cortului.. Dar, din nou, nu e treaba mea.
Adica, scene din astea vezi la televizor zilnic la emisiuni facute peste noapte dar acolo macar am optiunea telecomenzii.

As vrea sa am optiunea MUTE in cazul asta. :D

Revin.

DA!

N-as vrea sa ma repet cu treaba aia cu biserica dar am gasit


ASTA

Revin

Ce chestie !

De cativa ani mi-am facut un obicei din a -mi salva drafturi pe mail, drafturi in care scriu scrisori , ganduri , las mici particele din mine , insa ele raman netrimise ... isi asteapta randul acolo in Drafts.
Le pastrez acolo, chiar daca stiu ca nu le voi trimite vreodata , le mai citesc din cand in cand, imi amintesc de anumite pasaje din existenta mea si ma reevaluez din perspectiva acelor randuri scrise atunci. Sunt eu acolo, desi nu ma recunosc. Ma judec aspru, desi sunt constienta ca aceea era realitatea de atunci. Poate de aceea mi-am si numit blogul idenyreality...pentru ca , in mod sigur, peste ceva vreme voi reciti posturile de parca ar fi fost scrise de altcineva, necunoscut mie desi acum asta este realitatea mea. Pana la urma, realitatea este subiectiva, asta este un fapt cunoscut.
Practic neg realitatea mea. Ce chestie !

Revin.

o nemultumire

De la Inglorious Basterds sau hai sa zicem... Sherlock Holmes n-am mai vazut un film bun. Ca sa nu mai zic de wannabe mega productia " Avatar(d)" care nu m-a impresionat in vreun fel. Astia scot filme pe banda rulanta, unul mai prost ca altul dar, paradoxal, si unul mai scump ca altul. "Fabrica" asta care pe mine ma dezgusta mai scapa din cand in cand un film bun care sa -mi redea speranta. Prefer calitate foarte buna si cantitate mica decat invers. Mai nou e moda asta sa iei multi multi actori cotati bine si sa le dai asa cate un rol mic, mic, mic, mic faci un montaj si gata a iesit Valentine`s Day. O porcarie. Sau, actori cu o reputatie cat de cat buna care interpreteaza rolurile ca niste redusi mintali ( vezi Anne Hathaway in Alice in Wonderland)
Ma simt intoxicata cu filme proaste si de aceea am recurs la solutia de a ma uita la filme vechi bune sau am mai pus mana pe cate o carte . ( cu aceasta ocazie recomand M.Eliade "..lumina ce se stinge ") .

Revin.

Subscriu ...

... la ce zice Andreea aici .

In plus, nu ma pot abtine sa nu ridic inca o problema : postul.

Cred ca in toata existenta mea , am tinut post 5-6 zile adunate, cand ma obliga bunica , ca ne vede Doamne-Doamne si parintele nu ne impartaseste / spovedeste daca nu tinem post. Inca de atunci mi s-a parut absurd sa obligi un copil sa manance toate verziturile si sa-l vezi cum se topeste dupa o ciocolata. Parintele bineinteles, sprijinea toata aceasta ipocrizie si astfel babele faceau un fel de concurs care tine post mai multe zile, ba unele sarmanele tineau post negru zile intregi desi starea de sanatate le era precara. Imi amintesc ca pe atunci (11-12 ani) incepusem sa-mi pun anumite probleme : Biserica sustine infometarea? Nu-ti omorî aproapele dar lasa ca te omor eu pe tine? Dar unde scrie pana la urma sa nu-mi mananc eu ciocolata?Adica , sa fac foamea cateva zile, dupa care in ZIUA AIA sa mancam, sa mancam, sa facem un adevarat ospat si sa facem excese ? Dar pana la urma intrebarea e : DE CE?
Aceste nelamuriri le-am expus bunicii. Reactia ei a fost monosilabica si nicidecum satisfacatoare : " Sa nu maniem pe Domnul". M-am gandit ca raspunsul va veni de la "parintele" la spovedanie. Imi inchipuiam ca ne va lua pe fiecare in parte, ne va da sfaturi si ne va asculta in cazul in care am avea ceva de spus. De unde! Ne lua calup, vreo 5-8 țânci , ne intreba : "Vorbiti urat cu parintii? Aveti note bune? (unde scrie ca trebuie sa am note bune ca sa fiu un bun crestin? ) Luati numele Domnului in desert?" . Nu astepta rapunsurile, ne chema repede sa atingem sutana si cu mana stanga (accesorizata frumos cu un ceas scump) ne facea semnul crucii si ne trimitea la plimbare. Am incercat sa il intreb de ce trebuie sa tin post si mi-a spus ca nu eu pun intrebari ci el. Odata cu trecerea anilor ajungeam la biserica numai de Paste. Dar si asta s-a schimbat cand , in timpul slujbei a sunat telefonul preotului si a raspuns afabil " Nu pot, sunt in slujba". M-a scarbit. Biserica s-a ales cu un enorias in minus.

Dar sa revin la problema mea cu postul . Am vazut acum la TV ca , la emisiuni cu tematica politica , invitatii din Saptamana Mare ii tot dadeau cu piosenia . " Da , pai in mod normal as fi ultragiat ca iubitul Ebei a primit un post la Paris, dar e Joia Mare si trebuie sa fim mai toleranti , indulgenti si buni crestini " (Bine pai, atunci revino saptamana viitoare cand n-o sa mai fie Saptamana Mare si nu o sa mai ai dupa ce sa iti ascunzi opiniile) " Cum, RATB-ul protesteaza chiar acum, in Saptamana Mare?" ( ca sa vezi, si ce daca?)
Nu suport ipocriziile de genul asta si comportamentul afisat de moronosite . De parca daca nu o spui, nu o gandesti. De parca in Saptamana Mare esti altcineva, care nu injura, nu judeca, nu mananca oua,carne,branza. De parca intregul tau "eu" isi schimba total valorile, standardele si perspectiva asupra vietii. Postul asta apare ca o revelatie , o intoarcere la eul spiritual , la origini. Pai, bine- bine dar dupa aia? Dupa aia lumea uita de puritate, piosenie, umanitate si se revine la jungla cea din toate zilele. Adica, o mascarada de cateva zile in care ii dam cu Domnu-n sus, Domnu-n jos si dupa aia...pai gata, a trecut Pastele. Atunci a fost asa, acum .. e ceea ce noi numim viata de zi cu zi.

Cred intr-o forta suprema , care nu se numeste neaparat Dumnezeu . Atat.
Restul, creatia omului ( biblia, preoti, traditii de inmormantare,nunta etc) si transformarea ei intr-un important factor politic si economic mie imi repugna.

Revin.

Common sense is not that common...

Pentru majoritatea oamenilor care folosesc mijloace de transport in comun (in special R.A.T.B), iarna este un adevarat cosmar, din cauza personajelor devenite deja pitoresti si pe care noi le cunoastem sub numele de aurolaci sau homeless people . Faptul ca sunt homeless nu ar fi o problema, daca nu ar emana anumite mirosuri carora si cel mai rezistent nas le-ar ceda... poate si din cauza combinatiei letale de miros de transpiratie + urina (sau pachet complet) + nelipsita punga de aurolac .
Pe timpul iernii ,ei circula frecvent in autobuze/tramvaie transformandu-le usor in acasa ,iar astfel ii putem vedea : dormind, mancand, aranjandu-se, imbracandu-se , admirandu privelistea din ”fata casei” sau chiar purtand discutii incitante cu ”musafirii”. Bineinteles, minunata locuinta este oferita gratuit, pe interval orar limitat, iar ca masura de securitate se opteaza cel mai des pentru mirosurile
mentionate mai sus, completate de un aspect sauvage , rebel. Din cate am observat, majoritatea locatarilor sunt tineri,iar unii par impacati cu situatia .In schimb, altii sunt suparati pe ”vecini”, frustrati ca nu primesc niciun ajutor dar nici nu doresc sa faca ”ei” ceva in aceasta privinta : ” Sa-mi dea statul” . Nu voi ridica problema implicarii statului in aceste cazuri, pentru ca discutia ar deveni prea lunga si pentru ca parerile sunt variate si contradictorii . Vrem nu vrem, ne place nu ne place , ei exista ubicuu si neconditionat.
Pentru mine, ca (wannabe) sociolog , este extrem de interesant de urmarit reactia sociala ( doamne cochete ultragiate de ”prezenta”, liceeni amuzati sau indiferenti, batrani care ii privesc compatimitor sau tineri care au cele mai diferite reactii : dezgust, uimire, curiozitate, mila, etc) si , de asemenea ,migratia calatorilor catre alte parti ale autobuzului, departe de ”focar”.

Bineinteles, pe aceasta tema cred ca toata lumea are o parere pro sau contra si uneori mai vezi deontologi la televizor care o disputa in cele mai simandicoase cuvinte

N-as vrea sa pornesc o polemica pe acest subiect, dar voi incheia cu asta.


Revin.