inteleg.

Inteleg de ce americanii dau in judecata pe toata lumea pentru orice. Pai de frustrare, nene. Sa va povestesc de ce zic asta: serviciul clienti suge big time. Aici vorbim despre telecomunicatii, cablu, electricitate, IKEA! Numai eu stiu cat a vorbit sefa-mea la telefon cu tampitii de la cablu ca sa ne ajute sa ne instalam si noi netu si TV-u. Pai femeia a pierdut ore vorbind cu roboti, indieni, oameni care habar nu aveau, oameni care i-au facut legatura cu alti oameni, oameni care au pus-o pe hold juma de ora si apoi au inchis,etc. Si asta nu s-a intamplat o singura data, absolut mereu cand trebuie sa interactionezi cu serviciul clienti, te rog ia un xanax (sau 2-3, daca te stii mai nerabdator), asculta muzica zen si roaga-te sa ajungi sa vorbesti cu vreun indian in urmatoarea jumatate de ora, dupa ce ai apasat toate tastele posibile, ai zis operator ca un papagal de vreo 15 ori si apoi ai mai apasat niste taste. Eu una am stat pe hold cu IKEA exact 35 de minute dupa care am cedat nervos si am inchis.

Deci sa revenim la idee: de ce dau americanii pe toata lumea in judecata. Imagineaza-ti ca esti american (sau emigrant in America) si te muti si tu la casa noua. Si na, iti trebuie si tie una alta gen cablu, net, telefon, electricitate...na, ca omu'. Si-i suni pe aia de la electricitate sa ii rogi sa te ia in baza de clienti si pierzi asa vreo juma de ora cu ei sa le raspunzi la cele mai cretine intrebari, mai-mai ca te intreaba masura la chiloti. Dar nu, rezisti cu stoicism si raspunzi politicos, asa ca dupa 30-40 de minute esti fericitul client al companiei X. Felicitari, prima factura vine in 15 zile si trebuie sa depui un depozit de 200 de para, asa de siguranta.
Dupa aia te apuci sa ii suni pe aia de la cablu, care in mod miraculos ofera si net. Super, 2 iepuri dintr-o lovitura, te simti extrem de norocos. In prima zi nu rezolvi nimic, dupa 30 de minute de asteptat sa vorbesti cu un nene indian sau pakistanez, te cheama la ei la reprezentanta, ca na. Te duci a 2a zi la ei, stai si acolo vreo 2 ore sa iti astepti randul si iti spui sfios doleantele. Mdaaa te costa atat plus 200 de para depozit, de siguranta. Bine sar'na, imi instalez singur, ca nu stau sa vina tehnicianu peste 2 saptamani. Bine-bine, pa. Te duci acasa increzator si ce sa vezi, tre sa suni la ei sa iti activeze serviciile. Suni si deja pui telefonu pe speaker, stii deja ca va dura ceva. Bingo, dupa o ora de parlamentat cu o tanti, ai serviciile activate. Multumim domn'le client nou, factura va vine in urmatoarele 15 zile. Dar stai! Netu nu mai merge subit. Suni inapoi. Dupa alta juma de ora, dai de una care iti zice senina ca nu domneeee, netu merge, nu stii tu. Te uiti in oglinda sa te verifici de ciunga-n par, n-ai. Coconita, ma uit direct la router, nu palpaie nimic. Aia ca nu si nu, ca merge domne. Deodata, TV-u nu mai are semnal. Alo, tanti, acu nu mai am semnal nici la TV. Auzi pe fundal butoane apasate, respiratie enervata, te informeaza ca gata a dat restart, totu tre sa mearga. TV-ul isi revine imediat, routerul da asa, o palpaia slaba. Parca ar vrea, dar nu poate. Mai stai pe telefon inca un timp nedeterminat dar inca speri sa faca aia o magie si sa vina netu. Tantita se declara invinsa, iti face legatura cu colegu'. Colegu' parca mai are o idee de ceva, in 5 minute ai net. YES! Ai invins! Zaamericandrim!
Dupa tot acest periplu te duci si tu la McDonalds ca omu' sa iti iei o cola diet mica cu 7 tone de gheata si un Big Mac si aluneci pe podeaua proaspat spalata. Fu-tu-va muma-n ...... gata!

 Va dau in judecata!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu