Cu masina pe campii

Tot despre vietzalau' la americani va povestesc ca deh, asta traiesc.
Astia au voie legal sa conduca de la 16 ani singuri, insa de la 15 ani pot conduce daca au un adult cu ei in masina. Plus ca nu e neaparat nevoie sa faci scoala de soferi cu instructor. Poate sa te invete tati acasa si tu doar sa te duci sa dai testele si sa demonstrezi ca stii regulile de circulatie.
Gandind retrospectiv,io una nu mi-as da cheile de la masina mie la 16 ani. Pe bune, daca stau sa ma gandesc, la 16 ani eram in clasa a 10-a, cu gandul la baieti, distractii, prieteni, petreceri, intalniri, drame, whatever. Sincer, cred ca daca ar fi fost legal sa conduc la varsta aia probabil acum nu mai ajungeam sa scriu pe aici. Si ma uit la pustimea asta, stau 99% din timp benoclati in telefon pe Snapchat, Twitter, Instagram si alte 100 de retele de socializare de care nici n-am auzit. Pai fraticule de aia mor astia pe capete. Unu ca mor ei ca-s capiati si cascati, doi ca mor oameni care n-au nicio treaba doar pt ca s-au aflat la locu nepotrivit in momentul nepotrivit. Sunt state in care totusi exista restrictii pt adolescenti, gen sunt intervale orare in care n-au voie sa conduca, sau nu au voie sa aiba mai mult de nush cati alti adolescenti in masina, sau chestii d-astea. Dar serios, asta nu opreste pe nimeni.
Ok, inteleg, aici daca n-ai masina esti mort. V-am mai zis eu ca astia nu prea merg pe strada ca -s distantele lungi si ca transportul in comun e inexistent in majoritatea zonelor. Daca esti un adolescent de 16 ani lovit in cap de hormoni si vrei sa-ti vezi gagica sa experimentezi mozoleala, ori depinzi de mami sa te duca la "date"ori conduci tu singurel pana acolo. Daca ai norocul sa ai 2 bucati adolescenti cu viata sociala bogata neposesori de permis si masina, poti sa-ti spui "TAXI"in frunte, ca asa te vei numi. Asa ca inteleg pe de o parte nevoia asta de a conduce asa de tineri, dar eu tot nu-s de acord.
Adica ok, ai voie sa bei bericuta de la 21 de ani, ai voie sa fumezi de la 18 dar de la 16 ai voie sa conduci in voie pe unde are curu' tau chef. Mneah.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu