inca una

Tre sa notez acu, ca dup-aia uit.
Ce-mi place la sistemu' olandez, pana acum, este ca aproape tot este online.
      De exemplu, pt asigurarea medicala nu stai nene sa te plimbi aiurea. Intri pe site, iti faci cont, iti alegi ce asigurare vrei, pui acolo datele tale si gata, ai asigurare. Cardu vine prin posta, pa la revedere multa si sanatate. Daca ai intrebari, suni si mereu cineva foarte dragut te ajuta. Daca nu stiu raspunsul, iti cer numarul de telefon si te suna ei. (si chiar te suna)
      Daca totusi, trebuie sa fii fizic undeva, faci programare. Suni inainte, zici ce vrei si stabilesti o data si o ora :) In ziua cutare ora cutare te-ai dus, te-ai anuntat ca ai venit si te duci cand te cheama la ghiseu (right on time). A trebuit sa-mi schimb permisu cu unu olandez? Nimic mai simplu, am depus actele si poza (aici iti faci tu poza, inainte) si acu astept scrisoarea in care aflu cand si la ce ora tre sa ma duc la primarie sa il iau. Nu mai zic ca tantile de la ghiseu, pe langa faptul ca sunt mega dragute cu tine, mai stiu si engleza foarte bine.
     Si sistemul cu posta este foarte misto. Daca ai de primit un colet mai mare de exemplu, vin cu el la adresa de 2 ori si daca nu esti acasa nici a 2a oara, iti lasa bilet in care iti zic unde il gasesti. Se pare ca posta are contracte cu foarte multe magazinase cu carti si reviste, deci te duci la magazin, dai biletu' primit si un act de identitate si iti aduc coletul din spate. Daca ai de trimis un colet mai mare, tot pe la magazinasele alea trebuie sa te duci. Daca ai de trimis un plic, gasesti la tot pasul cutii postale pe care este afisat mereu in ce zi si la ce ora vin oamenii de la posta sa ridice plicurile. A fost misto ca de ex, ieri am pus un plic la ora 17:30 si era afisat ca vin la 17:35. Cand am plecat, i-am vazut pe nenii portocalii indreptandu-se spre cutiile postale.
   E totul atat de usor incat ma intreb de ce oare ne place noua sa ne complicam?

Revin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu