50 de metri garduri


Ah, cat de tare urasc centrul vechi! Dar si mai tare ii urasc pe bajetii (mai nou si fetili) de la parcarile facute ad-hoc, eternii "Da-i ca merge".


Sa zicem ca e vineri seara si mergi cu masina dinspre Unirea catre Eroilor, pe Splai. Nu cred ca sunt singura iritata de numarul politistilor de acolo (veniti la o ciupeala), numarul taxiurilor si numarul bajetilor parcangii. Urmarind traseul : la Hanu' lu Manuc este MEREU un echipaj de politie responsabil cu nimic, 5 metri mai incolo alt echipaj de politie responsabil cu bariera, taxiuri pana la refuz, masini muuulte pe partea dreapta incercand sa gaseasca un locsor de parcare si parcangii amplasati la distanta de 1m unul de altul. Pentru cei care vor sa mearga inainte, ghinion! Faza asta se intampla si in cursul saptamanii, dar moderat. In weekend sa nu cumva sa treci pe acolo, daca nu ai nervii tari. Practic, sunt cei 50 de metri ai iadului!


Chiar daca tu vrei decat sa treci, sa iti vezi linistit de drum, fara indoiala ca bajetii care vor sa iti ofere un loc de parcare in mijlocul strazii vor sari exaltati in fata masinii tale.(Eu una ador sa ma ghideze o fatuca de 14 ani cu un copil in brate!) Totusi, am o dilema: daca tot fac destul de multi bani de la tampitii/nefericitii soferi, de ce naiba nu se spala? Adica, e 3 lei un sapun, cat o parcare de Dacie. Daca vor, pot sa isi ia si gel de dus, 10lei, cat o parcare de Mertz. Ca sa nu mai zic de saruri de baie si creme miraculoase care costa cam 40lei adica contravaloarea unei parcari de Maybach sau Cayenne. Dupa ce ca te jecmanesc pe fata, nici macar nu au bunul simt sa se spele.


Centrul vechi e bad juju, va zic eu!


Revin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu